ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Share This Post

 

 

ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Η Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (ΑΕ), από συστάσεώς της, ιδίως από το έτος 2005, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα με άξονα το “ευ ζην” και το “κοινωνείν’’.

Από το 2005 καλλιεργούμε τα πεδία της παραγωγικής μνήμης, την οικογενειακή εστία, την τράπεζα, την οικιακή οικονομία, την αγροφιλία, την τοποφιλία, την αισθητική του τοπίου, προκειμένου να παράξουμε νέο πολιτισμικό υπόδειγμα και να διαμορφώσουμε νέες ατομικές συμπεριφορές. Τα προγράμματα, με τον διακριτικό τίτλο ΕΣΤΙΑ, ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΠΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ, εφαρμόσθηκαν, και συνεχίζονται, με επιτυχία.

Εργασθήκαμε με την οικογενειακή ζωή, το πολιτιστικό κεφάλαιο, το συμβολικό κεφάλαιο.

Η ΑΕ με διαρκή μελέτη, έρευνα, αναστοχασμό, παρατηρεί, ανατέμνει και συμπεραίνει μέσω της κοινωνίας και διαμορφώνει προτάσεις κοινωνικών παρεμβάσεων.

Στοχεύουμε στον πολιτισμό, διότι μόνο μέσω αυτού ο άνθρωπος μπορεί να υπερβαίνει την φύση του, επομένως και τις ανάγκες του.

Εκπονήθηκε και σχεδιάσθηκε ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεως, με στόχο μία νέα συμμαχία πολιτισμού, γνώσεως, εδάφους, τόπου, δικτύων και αισθητικής.

1)ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΝ ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ, ΠΡΩΣΟΠΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΩΟΥ,

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

Σκοπός είναι η ανάδειξη των ΠΡΟΣΩΠΩΝ του τοπικού αγιολογίου και των προσωπικοτήτων του προσφάτου παρελθόντος της Κω, η παρουσίαση του τρόπου του βίου τους και η στάση τους έναντι της ζωής.

Θα επισημανθεί η σημασία του νοηματοδοτημένου τρόπου του βίου, καθώς και της ζωής κατά τρόπον συμβολικό.

Μέσω της ανάδειξης αυτών των ΠΡΟΣΩΠΩΝ και της δημόσιας συζήτησης, αναδεικνύεται το αξιακό πρόταγμα και λειτουργεί ως αρχετικό υπόδειγμα για τήν ζωή μας.

2) ΚΩΩΝ ΒΙΟΣ.

Στοχεύουμε στην διαχείριση ενύλων και άυλων πόρων και στην ανάκτηση του ελληνικοῦ τρόπου του βίου. Το νέο πεδίο είναι ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Τα νέα πεδία “μαχών” είναι η παραγωγική μνήμη, η κληρονομημένη γνώση, το συμβολικό κεφάλαιο, ο πολιτισμός, το έδαφος, ο τόπος, τα δίκτυα, η αισθητική.

Οι “εικονογραφίες” (θρησκεία, γλώσσα, τρόποι του βίου, εδαφικότητα,

τοπικότητα, γεύσεις, οσμές, κα) εκφράζουν τη βιωματική σχέση του ανθρώπου με τον τόπο και τήν συλλογικότητα.

Η έννοια της πρόληψης, επί της οποίας οικοδομήθηκε το όλο εγχείρημα, εμπλουτίζεται και ουσιαστικοποιείται με τον ορίζοντα της πρόληψης, της πρόγνωσης, της πρόνοιας, της ενεργοποιήσεως του Νου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου, μέσω του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ και του συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Μουστάκη, είναι δεξαμενή ιδεών και συνοδοιπόρος του έργου μας.

Ο Δήμος Κω και ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Νικηταράς, είναι πηγή προβληματισμού, στοχασμού και πλατφόρμα πρωτοβουλιών και καινοτομιών. Συμπορευόμεθα με ασφάλεια και συναντίληψη.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, από πολλών ετών συνεργάτης και καθοδηγητής, είναι πλέον οργανικό μέλος της ΑΕ. Επί των ιδικών του προτάσεων οικοδομήθηκε το πρόγραμμά μας.

Το έργο είναι μεγάλο και πάνω σε αυτό θα πορευτούμε.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by