Αρμονία : Η Μουσική Παράδοση της Κω Αναγεννάται!

Share This Post

 

Αρμονία : Η Μουσική Παράδοση της Κω Αναγεννάται!

Το Ωδείο ΑΡΜΟΝΙΑ και η δράση «Μπροβάλετε- Μπροβάλετε» (Γιάννης Μαστόρος-Κυριάκος Παππούλης) συμβάλλοντας καθοριστικά στη διάδοση και εξέλιξη της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας, προσκαλούν σπουδαίους καλλιτέχνες να στελεχώσουν τη Σχολή Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής του Ωδείου ΑΡΜΟΝΙΑ.

Από το Νοέμβριο 2022 ξεκινούν στο Ωδείο ΑΡΜΟΝΙΑ μαθήματα παραδοσιακού βιολιού, λαούτου και σαντουριού. Οι εμπεριστατωμένες μουσικές σπουδές των διδασκόντων, η πολυετής τους διδακτική και καλλιτεχνική δραστηριότητα αξιοποιούνται, προκειμένου να αναδείξουν το λαϊκό μουσικό πλούτο της Κω και της Δωδεκανήσου.

Με μεγάλη υπερηφάνεια έχουμε την τιμή να καλωσορίσουμε τον κύριο Νίκο Μήλα στο παραδοσιακό βιολί, την κυρία Μαρία Πλουμή στο λαούτο και την κυρία Χριστίνα Κουκή στο σαντούρι.

Ο κ. Νίκος Μήλας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ερμηνεία και Εκτέλεση Παραδοσιακής Μουσικής» και κατεύθυνση λαϊκό βιολί με καθηγητή το Γιώργο Μαρινάκη. Έχει αποφοιτήσει από το Ωδείο Αθηνών από την τάξη του Κυριάκου Γκουβέντα, διαθέτει μεγάλη διδακτική εμπειρία και πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα, δισκογραφία και συμμετοχές σε φεστιβάλ με σημαντικούς καλλιτέχνες.

Η κ. Μαρία Πλουμή είναι απόφοιτος Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία και έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με καλλιτέχνες σύμβολα της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας, όπως ο Στάθης Κουκουλάρης, ο Χρόνης Αηδονίδης αλλά και δεξιοτέχνες των παραδοσιακών μουσικών οργάνων όπως ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος κ.α.

Η κ. Χριστίνα Κουκή έχει μαθητεύσει δίπλα σε πολύ διάσημους δεξιοτέχνες του σαντουριού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Περσία. Είναι απόφοιτος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής από την τάξη του Σπύρου Ψάχου και θεωρίας του μουσικού συστήματος των μακάμ και αυτοσχεδιασμού από τον Ευγένιο Βούλγαρη και ρυθμολογίας από τον Σέργιο Βούλγαρη. Στην πλούσια διδακτική της εμπειρία συγκαταλέγεται και η διδασκαλία της στο Τμήμα Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Το διδακτικό περιεχόμενο αποτελείται κυρίως από το ρεπερτόριο του Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Β.Α. Αιγαίο) αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας, στοχεύοντας στη σφαιρική γνώση του ρεπερτορίου των οργάνων με έμφαση στο λαϊκό μουσικό πλούτο της Κω.

Ευπρόσδεκτοι είναι ενδιαφερόμενοι κάθε ηλικίας που έχουν αγάπη και μεράκι για την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας.

Ωδείο ΑΡΜΟΝΙΑ

Δράση «Μπροβάλετε-Μπροβάλετε» (Γιάννης Μαστόρος – Κυριάκος Παππούλης)

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθλητικά Νέα

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ  ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ           Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ,

©2020 radioproto.gr is made with by