Αρθρο του Ιωάννη Παππά: Ψυχραιμια ,Υπομονή, Στρατηγική

Αρθρο του Ιωάννη Παππά: Ψυχραιμια ,Υπομονή, Στρατηγική

Η αρετή της ψυχραιμίας και η παγίδα των Τούρκων

Ας κάνουμε λοιπόν ένα θερμό επεισόδιο. Το Πολεμικό Ναυτικό ας ανοίξει πυρ κατά βούληση εναντίον των τουρκικών πλσίων και τα μέσα κοινωνιικής δικτύωσης θα γεμίσουν με διθυράμβους, με φωτογραφίες από τα πολεμικά μας πλοία και το φρόνημα θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο.

Όλα καλά μέχρι εδώ; Κερδίσαμε και κατατροπώσαμε τους γείτονές μας;

Η επόμενη μέρα μετά από αυτό θα έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, το εθνικό φρόνημα θα ταπεινωθεί και το μόνο που θα μας μείνει θα είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Τουρκία θα προσφύγει εναντίον της Ελλάδας για αναίτια επίθεση και εκεί ακριβώς θα ξεκινήσουν τα σοβαρά προβλήματα για την πατρίδα μας.

Η Τουρκία μπορεί να διατείνεται ότι θέλει να αναθεωρήσει όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά τι προβλέπει και τι “παραθυράκια” έχει. Και έτσι προκαλεί με κάθε τρόπο για να πέσουμε στην παγίδα της. Να ανοίξουμε πυρ, εκείνοι να εμφανιστούν ως θύματα από τη στιγμή που τα πλοία τους πλέουν σε διεθνή ύδατα εκμεταλλευόμενοι το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης.

Απέναντι στα παιχνίδια των Τούρκων τα όπλα μας είναι η ψυχραιμία και η εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις ότι θα υπερασπιστούν την εθνική μας κυριαρχία και στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Με πίστη στο δίκαιό μας και με όπλα μας τις δυνατότητες που μας δίνει η διεθνής κοινότητα και η διεθνής νομιμότητα. Ούτε μαγκιές, ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ανατολίτικα παζάρια. Η Ελλάδα έχει το δίκαιο με το μέρος της και δεν μπορεί να το χάσει, αν δεν κάνει αχρείαστ¥α λάθη σε μία παρτίδα σκάκι υψηλού επιπέδου στην οποία δεν συγχωρούνται λάθη.

Σε παρτίδες όπως αυτή, η ψυχραιμία αποτελεί μία πολύτιμη αρετή, η οποία μπορεί να κρίνει και την έκβαση του παιχνιδιού.

Η παρτίδα αυτή όμως απαιτεί και κάτι ακόμα. Να κοπάσουν οι κραυγές και οι ιαχές και το θυμικό να υποχωρήσει, δίνοντας τη θέση του στο έλλογο. Το συμφέρον της χώρας, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ταυτίζεται με την ψυχραιμία και την εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά στους αξιωματικούς και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που επιτελούν το χρέος τους στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η ελληνική διπλωματία από την άλλη κανεί αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα και το ελληνικό κράτος συντεταγμένα αντιμετωπίζει μία κρίση που εξελίσσεεται εδώ και μήνες έχοντας το δίκαιο με το μέρος του και πίστη στις δυνάμεις του.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα   Υπεγράφη, σήμερα, η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

©2020 radioproto.gr