Από την Κω ξεκινάει ο νέος δρόμος ιατρικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνα

Share This Post

Από την Κω ξεκινάει ο νέος δρόμος ιατρικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνα

Πολυάριθμη επιστημονική αποστολή από την Κίνα αποτελούμενη από τους δέκα κορυφαίους γιατρούς παραδοσιακής ιατρικής καθώς και κορυφαία υγειονομικά διοικητικά στελέχη θα επισκεφθεί την Κω, γενέτειρα του Ιπποκράτη για να του αποτίσει φόρο τιμής αλλά και να υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 μεταξύ του Δήμου Κω και της επιτροπής Υγείας του Δήμου Πεκίνου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Πλατάνου στις 10.00 όπου θα δωριθεί στην κινεζική ιατρική αντιπροσωπεία δενδρύλλιο από τον Αντιδήμαρχο Κω ενώ οι ομιλίες του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά και του Προέδρου του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου θα αναφερθούν στην ιπποκρατική ιατρική και τις σημαντικές δυνατότητες ιατρικής συνεργασίας. Η ομιλία του επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας και το δώρο προς τον Δήμο Κω με την επίσημη φωτογράφιση θα ολοκληρώσουν το πρώτο μέρος της ιατρικής συνάντησης δύο σημαντικών πολιτισμών.

Στο Ασκληπιείο στις 12.00 οι δέκα κορυφαίοι γιατροί του Πεκίνου, της επιτροπής υγειονομικής βοήθειας του Θιβέτ και των Νέων Γιατρών θα δώσουν τον Όρκο του Ιπποκράτη και στην συνέχεια ο εκπρόσωπος των Ελλήνων ειδικών Γιατρών θα διαβάσει απόσπασμα του «Μεγάλου Γιατρού» του Σουν Σιτζέν.

Η Υπογραφή Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πεκίνου και του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω ολοκληρώνει την σημαντική αυτή ιατρική εκδήλωση και διανοίγει νέους δρόμους σύγχρονης ιατρικής συνεργασίας για τους δύο αρχαίους πολιτισμούς που είχαν κοινές επιστημονικές αναζητήσεις σε μία νέα πορεία προς όφελος όλων όσων νοσούν.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by