Απόστολος Κυριάκου: Η ζώνη Σένγκεν της Κω είναι ευρωπαϊκή πύλη εισόδου

Απόστολος Κυριάκου: Η ζώνη Σένγκεν της Κω είναι ευρωπαϊκή πύλη εισόδου

Με χαρά υποδεχθήκαμε την είδηση ότι το Σάββατο 30 Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία χορήγησης visa express στους τούρκους επισκέπτες του νησιού μας. Μια συμφωνία που πέτυχε η Κυβέρνηση προκειμένου να τονώσει τις τοπικές αγορές κατά την εκκίνηση και τη λήξη της τουριστικής περιόδου, εκμεταλλευόμενη τις σχέσεις καλής γειτνίασης στην περιοχή μας.

Αποτελεί μονόδρομο για εμάς να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας, ολοκληρώνοντας τις παρεμβάσεις στην περιοχή της ζώνης Σένγκεν. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε έναν χώρο λειτουργικό, φιλόξενο και σύγχρονο. Αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας.

Εκφράζοντας και μια προσωπική άποψη, εκτιμώ οτι οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στην περιοχή της ζώνης Σένγκεν, πρέπει να έχουν «άρωμα» από Κω. Την Κω της Ιστορίας, του Πολιτισμού, των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης, προκαλώντας δέος στον επισκέπτη που θα εισέρχεται σε ευρωπαϊκό πια έδαφος και σ’ ένα νησί αντάξιο της Ιστορίας του.

Ευχαριστούμε θερμά. 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr