Απολογισμός πεπραγμένων του πρώτου χρόνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Κρητικό για θέματα Παιδείας

Απολογισμός πεπραγμένων του πρώτου χρόνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Κρητικό για θέματα Παιδείας

“Στηρίξαμε την εκπαιδευτική διαδικασία και κοινότητα. Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, ξεπεράσαμε αμέτρητα εμπόδια και προχωρήσαμε έργα και δράσεις που θα αναβαθμίσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση στα πανέμορφα νησιά μας”

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη καθηκόντων στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, θεωρώ υποχρέωση έναν σύντομο απολογισμό για όσα κάναμε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πανέμορφα νησιά μας κατά το πρώτο αυτό διάστημα.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και στον τομέα της Παιδείας. Στηρίξαμε την εκπαιδευτική διαδικασία και κοινότητα. Ξεπεράσαμε αμέτρητα εμπόδια και προχωρήσαμε έργα και δράσεις που θα αναβαθμίσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση στα πανέμορφα νησιά μας.

Με ένα ολοκληρωμένο και καλά δομημένο πρόγραμμα, με μια ολιστική αντίληψη, με στοχευμένες δράσεις, με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα στην εκπαιδευτική διαδικασία μέλη, με παρουσία στα νησιά μας καθώς και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ωριμάζουμε και προχωράμε έργα και δράσεις που βάζουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας στον τόπο μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη επειδή πιστεύουμε ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αξίζουν ακόμα καλύτερα. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας χρονιά.

Επιγραμματικά αναφέρω:

· Πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης της σχολικής στέγης (10 εκ. €)

· Κατασκευή – επέκταση – εκσυγχρονισμός – ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων (πάνω από 20 εκ. €)

· Η πρόσβαση (voucher) 800 παιδιών σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, για το σχολικό έτος 2020 – 2021 (1,52 εκ. €)

· Χρηματοδότηση ΟΚΑΝΑ για την πρόληψη των εξαρτήσεων (0,3 εκ. €)

· Αναβάθμιση εργαστηριακού εξοπλισμού σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μικρά νησιά (0,35 εκ.)

· Στήριξη Πανεπιστημίου Αιγαίου (4 εκ. €)

· Παράταση της χρηματοδότησης του Κέντρου “Ελπίδα” μέχρι και το 2023 (1.15 εκ. €)

· Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων για την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας (0,7 εκ. €)

· Σεμινάρια για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα (Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς)

· Υποτροφίες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Ι.Ε.Κ. – Κολλέγια)

· Στήριξη φορέων και εκδηλώσεων

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη του και να συγχαρώ τα υπηρεσιακά στελέχη, τους συμβούλους και τους συνεργάτες της Περιφέρειας για την εξαιρετική συνεργασία, την παραγωγική χρονιά και την υπέροχη μέχρι σήμερα διαδρομή στα πανέμορφα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για την άψογη συνεργασία. Παρά τις δύσκολες εποχές, τις πρωτόγνωρες καταστάσεις και τις αντίξοες συνθήκες, εμείς συνεχίζουμε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και προχωράμε πάντα μπροστά! Και εκεί μπροστά, μας περιμένουν ακόμα καλύτερα.

Γιάννης Κρητικός

Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2023: το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα

©2020 radioproto.gr