Αποκριές όπως παλιά για τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω (βίντεο – φωτογραφίες)

Share This Post

 

Αποκριές όπως παλιά για τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω  (βίντεο – φωτογραφίες)

Αναβιώνοντας τα έθιμα του χθες και παρουσιάζοντας τις τάσεις του σήμερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Κω διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία αποκριάτικη χοροεσπερίδα στη Νέα Φαντασία.

Η παραδοσιακή κοκάλα της Κω, οι καμουζέλες, οι μασκαρεμένοι και οι διασκεδαστές έκλεψαν την παράσταση με τα παιδιά και τους γονείς να διασκεδάζουν με την ψυχή τους μετά από 3 χρόνια.

Ο στόχος του συλλόγου όπως μας ανέφερε η πρόεδρος κα. Σέβη Κορδιστού, ήταν να αναβιώσουν οι αποκριές όπως παλιά, ώστε να μάθουν τα παιδιά τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Το γλέντι ξεκίνησε νωρίς και όλοι ενθουσιάστηκαν που ήρθαν σε επαφή με σκηνές από τις Αποκριές της Κω τότε που γυρνούσαν οι καμουζέλες και τα αλαφάκια σπίτι, σπίτι για να διασκεδάσουν μαζί με μία τρομακτική κοκάλα.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι πρωτότυπες στολές των παιδιών που έκλεψαν την παράσταση καθώς τα χαμόγελα ήταν άφθονα.

Δείτε μερικές φωτογραφίες και βίντεο που με ευγένεια μας παραχώρησε ο σύλλογος. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και πάντα χαρές και εκδηλώσεις!

Σάντυ Λαδικού

 

 

 

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθλητικά Νέα

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ  ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ           Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ,

©2020 radioproto.gr is made with by