Αποκλειστικό: 1η Απριλίου 2023 τα θυρανοίξια της Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω

Share This Post

Αποκλειστικό: 1η Απριλίου 2023 τα θυρανοίξια της Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω

Σύντομα αναμένεται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το ποίμνιο ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα της Κω και του Ράδιο Πρώτο 91.5, 1η Απριλίου 2023 θα τελεστούν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τα θυρανοίξια.

Την είδηση μας επιβεβαίωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση που του υποβάλαμε για το θέμα με αφορμή την αγωνία των πιστών που ανυπομονούν να δουν και πάλι την Αγία Παρασκευή να λειτουργεί.

« Οι εργασίες γίνονται σε πυρετώδες ρυθμούς προκειμένου την 1η Απριλίου να τελεστούν τα θυρανοίξια. Αγωνιούμε όλοι για την Αγία Παρασκευή και θέλουμε να λειτουργήσει ξανά όπως ο Άγιος Νικόλαος. Τις άγιες ημέρες του Πάσχα η εκκλησία θα λειτουργεί κανονικά όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι του 2017».

Θυμίζουμε ότι τόσο η Αγία Παρασκευή όσο και ο Άγιος Νικόλαος υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό του 2017 που έπληξε την Κω. Επιτέλους φτάνει η ευλογημένη ημέρα που θα χτυπήσουν οι καμπάνες χαρμόσυνα για να υποδεχτεί τον κόσμο μετά από 6 ολόκληρα χρόνια. Να σημειωθεί ότι η εκκλησία θα λειτουργήσει στα πρότυπα του Αγίου Νικολάου. Δηλαδή το μεγαλύτερο και κυριότερο μέρος των εργασιών αποκατάστασης θα έχουν ολοκληρωθεί με τις λεπτομέρειες που αφορούν αγιογραφίες και άλλα σημεία να διεκπεραιώνονται το επόμενο διάστημα.

Σάντυ Λαδικού

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα ἑορτασμοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Παρεκκλησίου Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου

  Πρόγραμμα ἑορτασμοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Παρεκκλησίου Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου ἀνακοινώνει ὅτι τήν 25η Μαρτίου πανηγυρίζει τό Ἱερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Εὐαγγελισμοῦ

Ενημέρωση

Συνάντηση του Επάρχου στις 24/3 στην Κω με τη Γ.Γ. Αγροτικού Τομέα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζανετίδη

  Συνάντηση του Επάρχου στις 24/3 στην Κω με τη Γ.Γ. Αγροτικού Τομέα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζανετίδη Από το Επαρχείο Κω-Νισύρου και το Τμήμα

©2020 radioproto.gr is made with by