Δήμος Κω: ‘’Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Νικηταρά ότι οι εκλογές τελείωσαν και έρχεται η ώρα να διοικήσει το Δήμο’’.

‘’ Ο κ. Νικηταράς ξεκίνησε με τα ψέματα και συνεχίζει με τα ψέματα. Μόνο που όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται εμφανής σε όλους η αδυναμία και η ανεπάρκειά του να διοικήσει το Δήμο αφού το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή για την μονομερή απόφαση του Υπουργείου να εξαιρέσει την Κω από το πρόγραμμα δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, τη στιγμή που ο Δήμος έχει κάνει όλη τη σχετική προεργασία.

Το αστείο είναι ότι στην επιστολή του, προς το Υπουργείο Παιδείας για να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην Κω, παρατίθενται ως επιχειρήματα οι ενέργειες και οι προετοιμασίες που έχει κάνει η δημοτική αρχή Κυρίτση προς αυτή την κατεύθυνση.

Υποθέτουμε λοιπόν πως αντιλαμβάνεται ότι για να λειτουργήσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στην Κω, πρέπει να ακολουθήσει αυτές τις ενέργειες και να προχωρήσει με βάση αυτό το σχεδιασμό.

Δυστυχώς όμως αρχίζει πολύ άσχημα.

Αυτό το οποίο πρέπει να κάνει αντί να εκδίδει ανούσιες και εμπαθείς ανακοινώσεις είναι να συνεχίσει και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πλούσιο έργο που έκανε η δημοτική αρχή Κυρίτση στον τομέα της Παιδείας.

Του υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο 2015-2018 διατέθηκαν για τα σχολεία του νησιού περί τα 3,5 εκ.ευρώ, τόσα χρήματα όσα δεν είχαν διατεθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμος Κω μπήκε μπροστά και χρηματοδότησε σε χρόνο-ρεκόρ την ανακατασκευή των τριών σχολείων της Κω που είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές από το σεισμό.

Ο Δήμος Κω δημιούργησε δύο νέες εκπαιδευτικές δομές για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Το Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Πλατάνι και το Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Ο Δήμος Κω δημιούργησε το Λύκειο Ζηπαρίου ανακατασκευάζοντας σε σύγχρονο διδακτήριο κτίριο που ενοικίασε.

Υλοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευών σε όλα τα σχολεία της Κω και δημιουργήθηκαν νέες υλικοτεχνικές υποδομές, όπως η μετεγκατάσταση του 4ου Νηπιαγωγείου από το ακατάλληλο κτίριο της οδού Αμερικής σε σύγχρονο κτίριο που διαμόρφωσε κατάλληλα ο Δήμος.

Ελπίζουμε στο τέλος της θητείας του να έχει να παρουσιάσει έναν ανάλογο απολογισμό έργου.

Να του πούμε επίσης ότι η Παιδεία είναι ένας τομέας που δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις.

Ο πήχης είναι ψηλά για τη νέα δημοτική αρχή που οφείλει να λειτουργεί με θετικό πρόσημο, να επιδιώκει τη συναίνεση και τη συνεργασία αντί να προκαλεί ένταση και οξύτητα.

Κάποιος πρέπει να του πει ότι οι εκλογές τελείωσαν και έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να προσπαθήσει να διοικήσει το Δήμο….’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2019 radioproto.gr is made with by