ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ 55-67

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ 55-67

Η πρόσφατη ανάρτηση του δημοτικού Συμβούλου Διαμαντάρα Δημήτρη προσβάλλει την ίδια του τη νοημοσύνη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν ξέρει τι του γίνεται σχετικά με την απορρόφηση κονδυλίων από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και ειδικότερα για το πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών.

Ο κ. Διαμαντάρας θα είχε γνώση όλων των παραπάνω εάν πατούσε το πόδι του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως δυστυχώς, είναι ανάμεσα στους «ΣΩΤΗΡΕΣ» της Λέρου οι οποίοι είτε αποχωρούσαν εν μέσω των συνεδριάσεων, είτε απουσίαζαν, και τώρα έχουν το θράσος να ζητούν ξανά την ψήφο του Λεριακού λαού.

Για να βάλουμε τόσο τον ίδιο όσο και τα πράγματα στην θέση τους:

1. Ο Δήμος Λέρου ήταν από τους πρώτους Δήμους σε πανελλήνιο επίπεδο που συμμετείχε στο πρόγραμμα, με αίτηση που υπέβαλλε κατόπιν σχετικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

2. Το πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή ποσοστού 25% από ιδίους πόρους για κάθε πρόσληψη, κάτι το οποίο αυτόματα σημαίνει ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του Δήμου για να συμμετάσχει ή όχι στο πρόγραμμα, αλλά και τον αριθμό ανέργων που θα προσλάβει!

3. Ο Δήμος μας έχει καταρτίσει λίστα ανέργων ηλικίας 55-67 ετών και τους ενημερώνει διεξοδικά ώστε να πληρούν τα κριτήρια για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα, ενημερώνοντας παράλληλα τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ σχετικά με τους ωφελούμενους, κάτι το οποίο ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ οι συμπολίτες μας που είναι ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ από το πρόγραμμα!

4. Μέχρι στιγμής οι ωφελούμενοι από αυτή τη δράση, ανέρχονται σε περίπου ογδόντα (80) άτομα, ενώ αναμένεται η συμμετοχή του Δήμου κατόπιν σχετικής αίτησης για πρόγραμμα με ωφελούμενους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ μέσω του ΔΟΠΑΙΣΑΠ.

Τέλος, για να «μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», δίνουμε στη δημοσιότητα ένα απόκομμα εφημερίδας (ΠΝΟΗ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ τεύχος 8), τότε που έλεγε (προφανώς την αλήθεια) για τον κ. Κωττάκη ότι «επιδιώκει την οικονομική, προσωπική, οικογενειακή εξαθλίωση συμπολιτών του», για να δει ο Λεριακός λαός, ο οποίος δεν ξεχνά.

Αλήθεια, ποια τα κίνητρα της αλλαγής στάσης του κου Διαμαντάρα;

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr