Απέραντη θλίψη στα Δωδεκάνησα: Εφυγε από τη ζωή ο Φώτης Χατζηδιάκος. Μεγάλη η προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση 

 

Απέραντη θλίψη αι πένθος σε όλα τα Δωδεκάνησα: Εφυγε από τη ζωή ο Φώτης Χατζηδιάκος. Μεγάλη η προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση 

Με μεγάλο πόνο υποδεχόμαστε την είδηση του θανάτου του Φώτη Χατζηδιάκου σε ηλικία μόλις 64 ετών. Ένας κύριος της πολιτικής που υπηρέτησε τα Δωδεκάνησα από την θέση του αντινομάρχη και την αγαπημένη του Ρόδο ως δήμαρχος. Ο Φώτης Χατζηδιάκος ήταν μία ήρεμη δύναμη ενωτική που έχαιρε τον σεβασμό όλων. 

Η απώλειά του είναι τεράστια. Η Κως είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και βρέθηκε δίπλα στο νησί μας σε μεγάλες κρίσεις όπως το μεταναστευτικό, σεισμό και άλλες στιγμές. Ο Φώτης Χατζηδιάκος ήταν μία ευγενής φυσιογνωμία της πολιτικής και η απώλειά του μας κάνει όλους φτωχότερους. Δεν υπάρχουν λόγια. Θερμά συλλυπητήρια από το Ράδιο Πρώτο 91.5 στην αγαπητή σύζυγο, γιο και άλλοι συγγενείς. 

Για την απώλεια του Φ. Χατζηδιάκου η Δημοκρατική Ρόδου γράφει:

 Απέραντη θλίψη στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα: Εφυγε από τη ζωή ο Φώτης Χατζηδιάκος

Έφυγε πριν λίγη ώρα από τη ζωή ο τέως δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος σε ηλικία μόλις 64 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο που έδινε θαρραλέα τους τελευταίους μήνες.

Το τελευταίο διάστημα η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου και κατέληξε νωρίτερα σήμερα.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στη Ρόδο αλλά και στα Δωδεκάνησα, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ασχολήθηκε με τα κοινά από το 1999 και υπηρέτησε από πολλές θέσεις τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Η “δημοκρατική” εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην σύζυγο του Αγάπη, στον γιό του Στέργο και στους οικείους του.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος

Σπουδές – Επάγγελμα

Γεννήθηκε στη Ρόδο, το έτος 1959 και κατάγεται από τ’ Απόλλωνα. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. (1981). Δικηγόρος Ρόδου, παρ’ Αρείω Πάγω (από το 1983). Πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του Α.Π.Θ (2001). Κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008).

Οικογένεια

Παντρεμένος με την Κρητικής καταγωγής Συμβολαιογράφο Ρόδου, Αγάπη Καλομοίρη. Έχει ένα γιο, το Στέργο, σήμερα Δικηγόρο Ρόδου και ασκεί Δικηγορία σε Δικηγορική Εταιρεία των Βρυξελλών.

Διετέλεσε

Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου (1999 – 2002)

Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου (2003 – 09/2007)

Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Συγκοινωνιών, Πρωτογενούς Τομέα (09/2007 – 2010)

Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (2011 – 08/2014)

Δήμαρχος Ρόδου (09/2014 – 08/2019)

Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν.Α. (2014-2019) Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου (09/2019 -)

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ (2023)

 

Το άρθρο της Ροδιακής:

Γονατίζει από θλίψη ολόκληρη η Ρόδος – Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μετά από σύντομη, σκληρή αλλά άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος γεννήθηκε στη Ρόδο, το έτος 1959 και καταγόταν από το χωριό Απόλλωνα. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. (1981) και από το 1983 εργάστηκε ως Δικηγόρος Ρόδου, παρ’ Αρείω Πάγω. Επίσης, ήταν πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του Α.Π.Θ (2001) και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008). Παντρεμένος με την κρητικής καταγωγής συμβολαιογράφο Ρόδου, Αγάπη Καλομοίρη, απέκτησαν ένα γιο, τον Στέργο.

Η ενασχόληση του Φώτη Χατζηδιάκου με τα κοινά ξεκίνησε το 1999 όπου και διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου έως το 2002, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια προήδρευσε του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Την τριετία 2007-2010 ο κ. Χατζηδιάκος ήταν Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Συγκοινωνιών, Πρωτογενούς Τομέα και συνέχισε ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το 2014, ο Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη Δήμαρχος Ρόδου, θέση που υπηρέτησε όντας παράλληλα και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου. Από το 2019 μέχρι και σήμερα, ήταν δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2023, ο Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Έχουμε συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις από την κατάργηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των Σχολικών Επιτροπών;

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Έχουμε συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις από την κατάργηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των Σχολικών Επιτροπών; Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη

Ενημέρωση

Γ.Νικητιάδης: Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο

Γ.Νικητιάδης: Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις, αναφορικώς με την έλλειψη πτητικών μέσων αεροδιακομιδών και το συντονισμό τους στη

©2020 radioproto.gr