Απάντηση φορέων του Ν. Αιγαίου στις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου Αστυπάλαιας

 

Απάντηση φορέων του Ν. Αιγαίου στις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου Αστυπάλαιας

«Έντονη αντίδραση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της Πρωτοβουλίας για την προώθηση της εικόνας του Ν.Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου Αστυπάλαιας»

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, φιλοξενούμενος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ (27/07), μιλώντας στους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Μαρία Βούσουλα έκανε αναληθείς αναφορές για μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Η απάντηση από την πλευρά της Πρωτοβουλίας για την προώθηση της εικόνας του Ν.Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου Αστυπάλαιας, είναι η ακόλουθη:

«Στο σύνολο τους τα νησιά του Ν.Αιγαίου, πρωτοστατούν στην εθνική προσπάθεια για τον Τουρισμό. Τα Διεθνή τους αεροδρόμια τροφοδοτούν με επισκέπτες τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, τροφοδοτώντας τελικά τη χώρα με αισιοδοξία. Δομές της Πολιτείας, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, απασχολούμενοι και επαγγελματίες του Τουρισμού, πολίτες, όλοι δίνουμε έναν σκληρό αγώνα σε μία δύσκολη περίοδο, και ως τώρα έχουμε αντιμετωπίσει πλήθος προβλημάτων. Όμως δεν θα φανταζόταν κανείς ποτέ, ότι σε αυτά θα προστίθεντο και δηλώσεις ανθρώπων, που υποτίθεται ότι υπηρετούν τον ίδιο στόχο, πολύ περισσότερο, όταν αυτοί κατέχουν επίσημο αξίωμα, όπως αυτό του Δημάρχου και νοείται ότι οι τοποθετήσεις τους πρέπει να διατυπώνονται με υπευθυνότητα.

Το σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, έχουν πρωτοπορήσει στη λήψη μέτρων, στην εφαρμογή όλων των κανόνων, στην ανάληψη πρωτοβουλιών και αυτό είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Μόνο όσοι δεν θέλουν, δεν το βλέπουν. Οι σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Αστυπάλαιας μόνο ως μικροτοπικιστική ιδιοτέλεια μπορούν να γίνουν αντιληπτές και είναι απολύτως καταδικαστέες γιατί πλήττουν και την αλήθεια και το σύνολο των νησιών μας».

Επιπροσθέτως, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και κυρίως για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας τόσο των Ελλήνων τουριστών όσο και των τουριστών από ξένες χώρες διαβεβαιώνουμε ότι τηρούνται στο σύνολό τους οι έλεγχοι που υποδεικνύονται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας σε υπέρτατο βαθμό. Επίσης, καθημερινά στα πέντε Διεθνή αεροδρόμια των προορισμών του Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιούνται με σχολαστικότητα εκατοντάδες μοριακοί έλεγχοι.

Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα ζήτημα μη ασφαλών τουριστικών ροών ενώ επισημαίνουμε ότι οι ξενοδοχειακές δομές στα συγκεκριμένα νησιά είναι αρκούντως επαρκείς ώστε να δύνανται να τηρούν όλους τους υγειονομικούς κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr