Απάντηση του Δήμου Κω για τις αντιπυρικές ζώνες και τις δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου Τσαμπουνιάρη

Απάντηση του Δήμου Κω για τις αντιπυρικές ζώνες και τις δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου Τσαμπουνιάρη

Κάποιοι νομίζουν ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν τελειώσει και κινδυνολογούν ως υποψήφιοι δημοτικής παράταξης, αντί να αντιληφθούν ότι η θεσμική τους θέση επιβάλλει σοβαρότητα και ευθύνη.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό, όσο και εξοργιστικό, ο κ. Χριστόδουλος Τσαμπουνιάρης, εκλεγμένος σύμβουλος με τη Δύναμη Αλλαγής αλλά και υπάλληλος του Δασονομείου, να επιρρίπτει ευθύνες στο δήμο, με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κω», για την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών στα δάση του νησιού, αντί να αναζητήσει τις ευθύνες εκεί που ανήκει.

Γνωρίζει πως ως Δήμος Κω, αλλά και συνολικά ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούμε την υλοποίηση δράσεων προστασίας των δασών και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών αλλά συναντούμε όχι μόνο την άρνηση μα και την απειλή να οδηγηθούμε στη δικαιοσύνη.

Ο Δήμαρχος και τα στελέχη του δήμου βροντοφωνάζουν με όλη την ένταση της φωνής τους, ότι οι αντιπυρικές ζώνες προστατεύουν και δεν προκαλούν αλλοίωση στο περιβάλλον.

Διεκδικούν πως πρέπει να υπάρξει εθνική πολιτική για τα δάση και ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την στελέχωση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου και πολύ περισσότερο του Δασονομείου Κω.

Συναντούν όμως κλειστές πόρτες, όπως άλλωστε και ο ίδιος διαπιστώνει, για αυτό ας ρίξει αλλού τις ευθύνες και ας αφήσει τον δήμο έξω από την κριτική του.

Η προστασία των δασών απαιτεί συνεργασία, συμπόρευση, εμπιστοσύνη και κατανόηση της σπουδαιότητας τους από όλους όσοι εμπλέκονται θεσμικά.

Δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ή εκτόνωσης.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr