Απάντηση της Αντιδημάρχου κ. M. Βουκελάτου για τις Πασχαλινές εκδηλώσεις που έγιναν στην Κω

Απάντηση της Αντιδημάρχου κ. M. Βουκελάτου για τις Πασχαλινές εκδηλώσεις που έγιναν στην Κω

Αγαπητοί μου συμπολίτες, 
Με αφορμή το άρθρο που αναφέρεται στις πασχαλινές εκδηλώσεις καθώς και της Πρωτομαγιάς θα ήθελα να τοποθετηθώ ξεκινώντας 
Με τη συνεργασία και την -απο κοινού-πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων Κω & Καρδάμαινας να χορέψουν στο λιμάνι της πόλης τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά καθώς επίσης και την Παγκόσμια ημέρα Χορού (29/04) . ( σε συνδιοργανωση με το ράδιο Εκφραση 97) 
Στις 27/04 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς του συλλόγου «Απελλής» στο Πολιτιστικό κέντρο Πυλιού , «ΓΑΛΗΝΟΣ ΦΛΑΣΚΟΣ». 
Για τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν άλλες 4 εκδηλώσεις ( Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, Ποταμάκι κύλα -κύλα και 2 εκδηλώσεις  με θέμα
Το Ναυταθλητισμό και τον Θαλάσσιο Τουρισμό «Aegean Forum») 
Μερικές από τις εκδηλώσεις που ακολουθούν για τον μήνα του Μαΐου είναι οι κάτωθι: 
– 1ο ΓΕΛ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» , Παρουσίαση της συμμετοχής στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος πολιτισμού Κυριακή 12/05 11:15πμ στον κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑ».
– Σύλλογος «ΞΕΝΙΤΕΑΣ» με την εκδήλωση «ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ» Σάββατο 18/05 στις 19:30μμ ΣΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ 
– ενώ την ίδια μέρα στις 18:00μμ θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση του ο πολιτιστικός σύλλογος «ΦΙΛΗΤΑΣ» στο λαογραφικό μουσείο «ΧΑΝΙ»
 – Στις 19/05 το πρωί στις 11πμ στον κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑ» η ΕΓΕ θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα την παρένθετη μητέρα. 
-Στις 26/05 ο σύλλογος «ΤΑΛΩΣ» θα πραγματοποιήσει χορευτική εκδήλωση  σε συνεργασία με χορευτικά τμήματα άλλων συλλόγων στο στο Πολιτιστικό κέντρο Πυλιού «ΓΑΛΗΝΟΣ ΦΛΑΣΚΟΣ» αναδεικνύοντας τον πολιτισμό του τόπου μας και της Ελλάδος. 
 ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το Ψηφιδωτό αριστούργημα που φιλοξενεί την άγκυρα στο λιμάνι. 
– Δευτέρα 27/05 και 6μμ ( κατα τη δύση του Ηλίου) τα παιδιά της χορωδίας του Imagine, τραγουδώντας μέσα στο Ρωμαϊκό Ωδείο, θα τιμήσουν τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και θα  βιώσουν ένα σημαντικό μέρος του μεγαλείου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 
-27/28/29 Μαΐου κατα τις πρωινές ώρες και για 3 ημέρες στον κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑ» θα πραγματοποιηθεί Σχολικό φεστιβάλ Καλλιτεχνικής και Θεατρικής δημιουργίας. 
 Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Δήμος Κω συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις όπως θα στηρίξει και τα ΘΕΡΙΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ.  Θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σύντομα. 
Ο πολιτισμός και η κουλτούρα είναι άξονες της Ιστορίας κάθε λαού και έχουμε ιερό καθήκον να τα διαφυλάξουμε και τα δυο. 
Σας ευχαριστώ . 
Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Κω 
Αντ. Βουκελάτου- Χριστοδουλίδη Ματίνα 

(από το facebook της Αντιδημάρχου)

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr