Αντιμάχεια και Μαστιχάρι στηρίζουν Θεοδόση Νικηταρά για να υλοποιήσει το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής

Αντιμάχεια και Μαστιχάρι στηρίζουν Θεοδόση Νικηταρά για να υλοποιήσει το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής

Την στήριξη τους στο Θεοδόση Νικηταρά και στην «Ισχυρή Κως» εξέφρασαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της Αντιμάχειας και του Μαστιχαρίου κατά τη διάρκεια περιοδείας στα δύο χωριά.

Στην Αντιμάχεια, όπως ανέφεραν στον θεοδόση, η επάρκεια ποιοτικού νερού είναι το μεγάλο ζήτημα για το χωριό, δηλώνοντας την ικανοποίηση τους για την επίλυση του προβλήματος συνεχών διακοπών που αντιμετώπιζαν παλαιότερα, την ενεργοποίηση του δικτύου αποχέτευσης και τον σχεδιασμό μεγάλων έργων υποδομής, όπως την κατασκευή νέου αγωγού υδροδότησης της Αντιμάχειας, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, το υπό μελέτη φράγμα στο «Μια» ποταμό, υποδομές που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.

Εκτός αυτών, τόνισαν ότι η υπό εξέλιξη κατασκευή της Πλατείας Αγίας Τριάδας, ο εκσυγχρονισμός αθλητικών υποδομών, η σχεδιαζόμενη κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου και νέου Γυμνασίου και η βελτίωση της καθημερινότητας αποτελούν σημαντικά στοιχεία για τη ζωή των δημοτών ενώ δήλωσαν την στήριξη τους στη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής για λειτουργία 2ου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με έδρα την Αντιμάχεια.

Στο Μαστιχάρι αντίστοιχα, κάτοικοι και επαγγελματίες αναφέρθηκαν στον εκσυγχρονισμό του λιμανιού μετά τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης, δηλώνοντας την ικανοποίηση τους για την κατασκευή του νέου σύγχρονου πλοίου της ΑΝΕΜ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ» που θα αναβαθμίσει το Μαστιχάρι ως συγκοινωνιακό κόμβο. Όσον αφορά στο χρόνιο ζήτημα των φυκιών ζήτησαν την ταχύτερη απομάκρυνση τους, αφού τα φυσικά φαινόμενα επιδείνωσαν την κατάσταση.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς τους ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου που αφορά στην μεταγραφή στο Κτηματολόγιο της επέκτασης του σχεδίου πόλης Μαστιχαρίου, στην αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, της λειτουργίας τμήματος του ως μαρίνας και σειρά άλλων έργων που στηρίζουν την ανάπτυξη της περιοχής.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σήμερα οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Σήμερα οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου Πηγή: www.vimatisko.gr Εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Οι εκλογές

©2020 radioproto.gr