Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλύμνου: Το Μαστιχάρι είναι τελείως παραμελημένο – Απευθύνω έκκληση στον Δήμαρχο Κω και στο Λιμενικό Ταμείο

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλύμνου: «Το Μαστιχάρι είναι τελείως παραμελημένο – Απευθύνω έκκληση στον Δήμαρχο Κω και στο Λιμενικό Ταμείο»

Ηκα.Πόπη Κουτούζη αντιδήμαρχος τουρισμού στην Κάλυμνο βρέθηκε στα βραβεία του τουριστικού οργανισμού Apollo στην Κω. Μίλησε για την φετινή τουριστική σεζόν στην Κάλυμνο, τις ενέργειες προβολής και ανάπτυξης ενώ σχολίασε την εικόνα στο Μαστιχάρι. Απεύθυνε έκκληση μέσω του ” ΒτΚ” και Ράδιο Πρώτο 91.5 στον δήμαρχο Κω και τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στο Μαστιχάρι διότι η εικόνα είναι ενός παραμελημένου χωριού όπως είπε, αποκαρδιωτική και χαοτική.  

« Το 95% των ορειβατών και επισκεπτών της Καλύμνου έρχεται μέσω του αεροδρομίου της Κω που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Παίρνει το λεωφορείο ή ταξί, φτάνει στο Μαστιχάρι και εκεί αρχίζει το δράμα.

Βλέπεις παντού σκουπίδια, φύκια, την παραλία την έχουν κάνει πάρκινγκ. Η πρώτη εικόνα που βλέπεις καθώς περιμένεις το πλοίο για να πας απέναντι στην Κάλυμνο είναι τελείως μα τελείως αποκαρδιωτική.

Το Μαστιχάρι είναι τελείως μα τελείως παραμελημένο. Εμείς βλέπουμε την περιοχή σαν πύλη εισόδου και εξόδου της Καλύμνου, είναι προέκταση του νησιού μας γιατί από εκεί θα πάρεις το καραβάκι για απέναντι. Είναι η πρώτη εικόνα στεριάς που αντικρύζει ο τουρίστας και τι θα δει; Ένας χάος. Δηλαδή όταν βρέχει τα κύματα σπάνε πάνω στις πέτρες και βρέχεται ο κόσμος. Μυρίζει, έχει τα φύκια, είναι το πάρκινγκ επάνω στην παραλία. Είναι σκοτεινά πολλές φορές δεν λειτουργούν τα συστήματα φωτισμού. Όταν έρχεσαι βράδυ σε πιάνει η καρδιά σου».

Η κα. Κουτούζη ως αυτοιδιοικητική κάνει μερικές προτάσεις για να βελτιωθεί η όψη στο Μαστιχάρι.

« Με καλή θέληση όλα λύνονται. Απλά θα χρειαστεί ένας γέρος καθαρισμός της περιοχής εκεί. Μπορούν να φύγουν τα φύκια από εκεί; Δεν είναι δυνατόν επάνω στην παραλία η πρώτη εικόνα να είναι χώρος στάθμευσης. Μπορεί να γίνει λίγα μέτρα παραπέρα. Είναι καλύτερα να βλέπεις θάλασσα και πλοία παρά σταθμευμένα αυτοκίνητα μπροστά σου. Δεν έρχεσαι για αυτό σε ένα ελληνικό νησί.

Το Μαστιχάρι σαν πύλη εισόδου και εξόδου της Καλύμνου χρειάζεται δουλειά. Παράκληση λοιπόν στον κ. Νικηταρά και στο λιμενικό ταμείο της Κω κάντε σας παρακαλούμε κάτι στο Μαστιχάρι δεν είναι κατάσταση αυτή».

Η κα. Κουτούζη με την ευκαιρία της συνέντευξης μίλησε για τις δράσεις τουριστικής προβολής από τη νέα δημοτική αρχή Καλύμνου, τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί τόσο από τον δήμο αλλά και από το Επαρχείο Καλύμνου όπως το ποκίνημα, τη Ναυμαχία του Γέροντα και άλλα.

Αναφέρθηκε επίσης και στα ξενοδοχεία που βραβεύτηκαν και ανήκουν στον όμιλο Χαλίκο αλλά και την οικογενειακή επιχείρηση της αντιδημάρχου.

Τέλος έδωσε το στίγμα των δράσεων της δημοτικής αρχής Μαστροκούκου και αναφέρθηκε σε δράσεις των αντιδημάρχων κ. Μουσελλή και κα. Καναβούρη.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στο παρακάτω σύνδεσμο:

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr