Ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και φορέων έξω από το Νοσοκομείο της Κω

Ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και φορέων πραγματοποίησε σήμερατο Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ έξω από το Νοσοκομείο της Κω, με θέμα την ενίσχυση των δομών υγείας στο Νησί και σύνθημα «Κάνουμε την αγανάκτησή μας, οργανωμένο αγώνα για Υγεία κ’ Ζωή με δικαιώματα» . 

Να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στις 18:00, ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

H EIΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Β.Σ.Δ

 

Συνάδελφοι , σσες,

Με απόφαση του Εργατικού Κέντρου, σήμερα 24 Μάρτη προχωράμε σε αυτήν την ανοιχτή σύσκεψη, με συνέντευξη τύπου για να αναδείξουμε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν μετά από ένα χρόνο πανδημίας στην περιοχή μας, παραμένουν.

Οι συνθήκες όμως είναι χειρότερες σε ΄ότι αφορά τις δημόσιες δομές υγείαςτης Κω, και των γύρω νησιών, παίρνοντας υπόψιν κ την εξέλιξη της πανδημίας.

Καμία πρόσληψη γιατρών – νοσηλευτών και διοικητικού βοηθητικού προσωπικού… ο εξοπλισμός του νοσοκομείο επαφίεται και χαιρετίζεται από την Διοίκησή του, σε χορηγίες και δωρεές, με τις όποιες καλές προθέσεις μπορεί  να έχει ο καθένας.

Και φυσικά για το κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, μετά κι  από την επίσκεψη , του υπουργού υγείας Κικίλια, πολλών κυβερνητικών στελεχών, με τελευταία αυτή  του Χρήστου Ροϊλού, Διοικητή 2ης υγειονομικές περιφέρειας….. και τον συγκλονισμό του!!! η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτές οι κυβερνήσειςπου πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια είναι απαράδεκτες.. να μας παρουσιάζονται ότι δεν γνωρίζουν την κατάσταση των δομών υγείας στην περιοχή μας. Ντροπή τους.. Μήπως δεν ξέρουν κι ότι η γη είναι στρογγυλή;;;; Ότι ο ήλιος βγαίνει απότην ανατολή…

Η τραγική κατάσταση  που βιώνουμε σήμερα , δεν χωράει  δεν ήξερα, δεν γνώριζα ,  έχουν μεγάλες ευθύνες για το σήμερα όλοι τους..

Δεν κάνουμε σήμερα άλλη μια κινητοποίηση, σήμερα καλούμε τα σωματεία  και τους φορείς της περιοχής, να αναλάβουν δράση.. να βγούν μπροστά και να απαντήσουν σε αυτό που ζούμε..κάτω απ’το σύνθημα..

Οργανωμένος συλλογικός αγώνας, να δοθούν λεφτά για υγεία, παιδεία , ζωή με δικαιώματα , ως απάντηση στην βία, την καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε αυτούς που αγωνίζονται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους τις γυναίκες, τους μικρούς επαγγελματίες, τους αγρότες, να συμμετέχουν και να αντιδράσουν αγωνιστικά σε όλα αυτά που βασανίζουν το μυαλό, την ψυχή και την ζωήμας.

Συνάδελφοι, μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.. μην ψάχνουμε δράκους και μάγισσες,, ο εχθρός είναι υπαρκτός και είναι ο καπιταλισμός..

Σε όλες τις χώρες πεθαίνουν άνθρωποι, επειδή η υγεία του λαού, ακόμα κι  από ισχυρές οικονομίες  θεωρείται μη επιλέξιμη.. δλδ μη κερδοφόρα για τους λίγους..Το ίδιο συμβαίνεικαι στην χώρας μας..

Το παραμύθι της κυβέρνησης για τα δεινά που μας έχουν βρεί ότι ευθύνονται κάποιοι ανεγκέφαλοι αρνητές κορονοϊού , ή ότι φταίνε οι πορείες… πέρα από  γελοία είναι  και επικίνδυνη.. ότι κουνάει για εκατομμυριοστή φορά το δάχτυλο στον καθένα από εμάς για ατομική ευθύνη , που προφανώς πρέπει να υπάρχει, δεν αντικαθιστά τις δικές της εγκληματικές ευθύνες..

Η καταστολή και η αστυνομοκρατία που έχει επιλέξει, τα πρόστιμα.. το ξύλο  κι ο αυταρχισμός.. δεν είναι απάντηση στην πανδημία..

Είναι δική της ευθύνη που ακόμα και σήμερα δεν ελέγχει τους μεγάλους χώρους δουλειάς για το  αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας , το χάλι που υπάρχει ειδικότερα στην Αθήνα των ΜΜΜ, την μόνιμη υποχρηματοδότηση της υγείας κ.α, τον εμβολιασμό με το σταγονόμετρο, την άρνησή της ακόμα και τώρα να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών..

Συνάδελφοι μέσα σε όλα αυτά στην χώρα μας απότην έναρξη της πανδημίας, η κυβέρνηση σαν έτοιμη από καιρό και πατώντας πάνω σε προηγούμενα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια , χαράζει με πάνω από 100 νομοσχέδια την έξοδό της απότην κρίση….

Πως ακριβώς το κάνει αυτό.. ;;; Βάζει στο στόχαστρο την ζωή τους λαού μας σε όλους τους τομείς, ξεχαρβαλώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, παίρνει  μέτρα μεγαλύτερης καταστολής και αστυνομοκρατίας, θέλει να βάλει στον γύψο τους αγώνες των εργαζομένων και των σωματείων τους.

Γιατί το κάνει αυτό;;; Γιατί είναι αυτή η πολιτική της που κάνει τα πάντα για να μη θίξει τα κέρδη αλλά και για να εξασφαλίσει ότι οι πλούσιοι στην χώρας μας θα συνεχίσουν ναγίνονται πλουσιότεροι .

Μπορεί να κάνει αλλιώς;;;;;

Εμείς λέμε όχι γιατί αυτό που πρεσβεύειείναι φτώχεια,ψίχουλα, και ανέχεια για τους πολλούς. Αυτοί είναι και δεν πρόκειται να αλλάξουν.. έχουν επιλέξει συνειδητά την εξαθλίωση μας..

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας μας… όλα να υποτάσσονται στα σχέδια των μεγάλων επιχειρήσεων, στον ανταγωνισμό τους και στο σχεδιασμό που υλοποιούν οι κυβερνήσεις χθεσινές κ σημερινές, για το πως θα κάνουν τους εργαζόμενους φθηνότερους.

Τα νέα μέτρα που διαρρέουν για 10ωρο, μισθό 200€, για μεγαλύτερη καταστολή με χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων , δεν είναιεξ ορθολογισμός, των παθογενειών όπως μας λένε.

Είναι ότι στην αρχή άλλης μια καπιταλιστικής κρίσης που επίσπευσε η πανδημία το μάρμαρο για άλλη μια φορά καλείται να την πληρώσει ο λαός μας.

Στην Κω στον 3τουριστικό προορισμό, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, πνίγονται, οι εργαζόμενοι γύρω από τον κλάδο του τουρισμού , σε γραφεία τουριστικά στην καθαριότητα του αεροδρομίου έχουν μείνει χωρίς εισόδημα εδώ και 5 μήνες.. για όσουςδούλεψαν … εδώ κι ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αυτό που πήραν απότην κυβέρνηση για το 20 κ 21 είναι 4 επιπλέον μήνες ανεργίας..

Ενώ οι μεγάλοι του τουρισμού… ξενοδόχοι , πράκτορες, μεταφορές μετράνε εκατομμύρια ζεστό χρήμα που τους έχει δοθεί απότην κυβέρνηση..

Επιπλέονοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ζουν;;; με αναστολή 534 €, στο δημόσιο ζει και βασιλεύει η τηλεργασία.. με ότι αυτό συνεπάγεται για κάποιον που δουλεύει από το σπίτι , με παιδιά στα πόδια του να παρακαλούν για την προσοχή του, αφού τα σχολεία μας είναι κλειστά, ως αποτέλεσμα των κλειστών – ανοιχτών σχολείων χωρίς μέτρα κτλ τκλ….που παλεύει και το εκπαιδευτικό κίνημα στην περιοχή μας..

Σε όλα αυτά ο Δήμος μας, δεν μπορεί να διαφημίζει ως κοινωνική πολιτική και αντιμετώπιση της πανδημίας, τα ψίχουλα των 500 € εφάπαξ για 38 συμπολίτες μας, με κριτήρια που αποκλείουν δεκάδες και εκατοντάδες Κώους που δεινοπαθούν..

Ο Δημοτική αρχή πρέπει να αποδεχτεί τα αιτήματα των ανέργων , εργαζομένων, υγειονομικών και κάτοικων του νησιού μας, και να βάλει πλώρη τώρα διεκδίκησης από την κυβέρνηση ..

Τα χτυπήματα στην πλάτη, η συγκατάβαση, δεν γεμίζουν τα τραπέζια με φαγητό, ούτε πληρώνουν λογαριασμούς..

Υπάρχει δρόμος για να δείξει ο Δήμος την πραγματική του στήριξη στα αιτήματα, των υγειονομικών, εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών… Αρκεί να τον επιλέξει.

Συνάδελφοι κλείνοντας, τώρα πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά, να κοιτάξουμε μπροστά, να πάρουμε κουράγιο και να συμμετέχουμε στους αγώνες,

Το κλείσιμο στα σπίτια μας, η υπομονή που μας καλούν να κάνουμε, δεν πρόκειται να αφήσει τον κορονοϊό απ’ έξωαπό το σπίτι μας, ούτε θα αφήσει απέξω τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και των υπόλοιπων που προσκυνούν και συν-διαμορφώνουν αυτήν την πολιτική..

Δεν φταίω εγώ για τον κορονοϊό, δεν φταίω εγώ για τα χάλια του νοσοκομείου, δεν φταίω εγώ που δεν έχει ΜΕΘ το νησί του Ιπποκράτη, δεν έχει πνευμονολόγο, δεν φταίω εγώ για τους νεκρούς, δεν φταίω εγώ που είμαι άνεργη, δεν φταίω εγώ που το παιδί μου δεν πάει σχολείο..δεν φταίω εγώ που πεινάω..

Θα φταίω όμως όταν δεν  κάνω κάτι για να αλλάξουν αυτά, θα φταίω αν δεν το πάρω απόφαση συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψω αυτήν την κατάσταση..Να πάρω θέση στα προβλήματα….Αυτή θα είναι η δική μου ευθύνη.. ευθύνη όλων μας. Αυτοί που είμαστε σήμερα εδώ.. κι αυτοί που είμαστε στα σπίτια μας

Το Εργατικό κέντρο ΒΣΔ καλεί την Τρίτη 30 Μάρτη στην πλ ελευθερίας στις 18:00 σε συγκέντρωση για να δώσουμε την μάχη

Συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε Λεφτά για υγεία – παιδεία, ζωή με δικαιώματα, απάντηση στην καταστολή και την τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε….

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Πηγή: Βήμα της Κω

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by