Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στα νησιά που υπάρχουν εξώφθαλμες στρεβλώσεις και αδικίες

Share This Post

Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στα νησιά που υπάρχουν εξώφθαλμες στρεβλώσεις και αδικίες

Οι διαδοχικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για να αποκατασταθούν αδικίες και στρεβλώσεις από το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών στα νησιά, έφεραν αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί νομοσχέδιο, με το οποίο οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα από 1 έως 31 Δεκεμβρίου 2022 να υποβάλουν ενστάσεις και να καταθέσουν τη γνώμη τους για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή τους.

Στη συνέχεια, το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στον άμεσο επαναπροσδιορισμό τους αποκαθιστώντας αδικίες και στρεβλώσεις.

Το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Κόνσολας είχε αναλάβει πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο καταθέτοντας τεκμηριωμένη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ είχε συναντήσεις τόσο με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Νίκο Κουλοχέρη.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε τονίσει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική επανεξέταση και επαναξιολόγηση των αντικειμενικών αξιών για νησιά όπως η Αστυπάλαια, η Πάτμος, η Σύμη, η Κάρπαθος και οι Αρκιοί.

Είχε αναδείξει συγκεκριμένα προβλήματα, όπως:

– Το γεγονός ότι στην Αστυπάλαια, όπου οικισμοί χωρίς δίκτυα, υποδομές και με ελάχιστους κατοίκους, με ελάχιστα κτίσματα και οικόπεδα που δεν αξιοποιούνται ούτε καλλιεργούνται, εμφανίζονται με τιμή ζώνης 800 ευρώ. Παράλληλα, οικόπεδα που απέχουν 1,5 ή 2 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και την παραλία, έχουν την ίδια τιμή ζώνης με αυτά που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη.

– Το γεγονός ότι στην Πάτμο, ο καθορισμός των τιμών είναι οριζόντιος και αφορούν σε όλο τον οικισμό της Χώρας και όλο τον οικισμό της Σκάλας μέχρι και το Μελόι. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, διαφορετικές ζώνες.

– Το γεγονός ότι ανάλογες στρεβλώσεις παρατηρούνται στη Σύμη και στην Κάρπαθο σε συγκεκριμένες περιοχές.

– Το γεγονός ότι στους Αρκιούς οι αντικειμενικές αξίες κινούνται στο ίδιο ύψος με την παραλιακή και τουριστική περιοχή του Γροίκου στην Πάτμο.

«Οι Δήμοι Αστυπάλαιας, Πάτμου, Σύμης και Καρπάθου, μέσα στον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταθέσουν τεκμηριωμένη πρόταση και στοιχεία για τις στρεβλώσεις και τις αδικίες, προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για αυτή την εξέλιξη. Όπως έχω πει ο ρόλος του κυβερνητικού βουλευτή δεν είναι ρόλος χειροκροτητή, οφείλει να διεκδικεί, να δίνει μάχη για να αποκατασταθούν αδικίες».

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by