ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

Προ 2,5 ετών (καλοκαίρι 2021) στο χώρο “Λίμνες” στο Μανδράκι Νισύρου παραδώσαμε στα παιδιά της Νισύρου μια παιδική χαρά – κόσμημα, 500τμ.

Σήμερα η ολική ανάπλαση της περιοχής, ολοκληρώθηκε, με την προσθήκη τσιμεντενιων παιχνιδιών (σκάκι, πινγκ πονγκ), γηπέδου μπάσκετ 3×3, υπαιθριων οργάνων γυμναστικής κ.α.

Με την συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζεται ο περιβάλλον χώρος, ώστε να είναι επισκέψιμος και λειτουργικά χρηστικός για μεγαλύτερης ηλικίας επισκέπτες.

Η συνολική επιφάνεια του κοινόχρηστου χώρου είναι 2000 τ.μ. περίπου, όπου η υπάρχουσα παιδική χαρά καταλαμβάνει χώρο 500 τ.μ. Ο ελεύθερος χώρος όπου έγινε  η παρέμβαση αστικής ανάπλασης είναι περίπου 1500 τ.μ.

Στο συγκεκριμένο χώρο τοποθετήθηκε δάπεδο, περιμετρικά της παιδικής χαράς, από φυσικά υλικά (χαλίκι σταθεροποιημένο με γεω-κυψέλες), ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των επισκεπτών και παράλληλα να διατηρείται ο οικολογικός χαρακτήρας της περιοχής.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν καθιστικά με την φύτευση δέντρων σκίασης έτσι ώστε να βελτιώσει το χρόνο χρήσης ιδιαίτερα του θερινούς μήνες, που επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Σε τμήμα του κοινόχρηστου χώρου τοποθετήθηκε δάπεδο και εξοπλισμός και δημιουργήσαμε ένα μικρό χώρο άθλησης, όπου τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα εκγύμνασης καθώς και ένας χώρος καλαθοσφαίρισης 3Χ3.

Επίσης, τοποθετήθηκαν προκατασκευασμένα στοιχεία (σκάκι, πινγκ πονγκ) που  δημιουργούν μια επιπλέον δραστηριότητα για μικρότερης ηλικίας επισκέπτες.

Έχουν τοποθετηθεί συμπληρωματικά φωτιστικά σώματα (led) ώστε να συμπληρωθεί ο υφιστάμενος φωτισμός και έτσι ο χώρος γίνεται πιο ασφαλής και ευκολότερα επισκέψιμος τις νυχτερινές ώρες.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε: «Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε τα παιδιά όλων των ηλικιών να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε αυτό το σημείο που βρίσκεται η παιδική χαρά μετατρέψαμε μια παρατημένη έκταση γής σε ένα μικρό παράδεισο για τα παιδιά. Θα συνεχίσουμε με τη δημιουργία δύο γηπέδων πάντελ και τον νέο φωτισμό του Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου. Προχωρούμε με όραμα και σχέδιο και με γνώμονα την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία. Δημιουργούμε τη Νίσυρο της προόδου και της κοινωνικής ευημερίας».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr