Ανακοινώσεις-καταγγελίες σωματείων ενάντια στο όργιο καταστολής στην Κω

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΛΕΡΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ

Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ&ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

ΛΕΡΟΣ 26/11/2020

Α.Π:25/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου από την Αστυνομική Διεύθυνση Β. Δωδεκανήσου .

Σήμερα στην Κώ ημέρα πανεργατικής απεργίας αστυνομικοί παρακολουθούσαν κλιμάκιο του εργατικού κέντρου, αποτελούμενο από την Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο και τον οργανωτικό Γραμματέα που περιόδευαν με ντουντούκα στις εργατογειτονιές του νησιού . Το κλιμάκιο ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τις διεκδικήσεις προστασίας της υγείας του λάου και των δικαιωμάτων τους. Κατά την διάρκεια της περιοδείας ισχυρή αστυνομική δύναμη περικύκλωσε τους συνδικαλιστές και επέβαλε πρόστιμα!!!!

Το κλιμάκιο τηρούσε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας με μάσκες αποστάσεις. Ο στόχος κατά συνέπεια ήταν άλλος και όχι η πρόληψη μετάδοσης του ιού. Στόχος είναι η τρομοκρατία σε όσους αντιστέκονται στην βιομηχανία αντεργατικών νομοσχεδίων, που παράγονται σωρηδόν φορτώνοντας την κρίση στις πλάτες του λάου μας , σε όσους αντιστέκονται στην κατάσταση κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, σε όσους αγωνίζονται εναντία στις αντιλαϊκές πολιτικές. Πληροφορούμε την αστυνομική διεύθυνση Β. Δωδεκανήσου και την κυβέρνηση ότι από την ντουντούκα δεν έβγαιναν σταγονίδια με κορωνοϊό, αλλά κάτι ποιο επικίνδυνο για τα αφεντικά τους, η φωνή της αντίστασης:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Η Ένωση στέκεται στο πλευρό της διοίκησης του εργατικού κέντρου και τονίζει ότι δεν θα περάσει ο αυταρχισμός και η καταστολή. Η απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει , όσα νομοσχέδια και αν ψηφίζουν.

Ο Πρόεδρος Η Ε. Γραμματέας

Γ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Σ. ΔΗΜΟΥ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορο-υπαλλήλων Λέρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορο-υπαλλήλων Λέρου καταγγέλει την προσπάθεια καταστολής της δράσης του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Με την ανοχή της κυβέρνησης , η Αστυνομική Διέυθυνση Β Δωδ/σου προχώρησε σε προσπάθεια εκφοβισμού, παρακολουθόντας την είσοδο του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου κατά τη διάρκεια της προσέλευσης των συνδικαλιστών. Αργότερα επεβλήθη πρόστιμο σε τρία μέλη του κλιμακίου του Εργατικού Κέντρου ενώ πραγματοποιούσαν περιοδεία με μεγάφωνο σε εργατογειτονιές της Κω , διώκοντας και ουσιαστικά απαγορεύοντας τη συνδικαλιστική τους δράση.

Το κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου συνέχισε απτόητο την περιοδεία, διαδίδοντας έτσι το μήνυμα της απεργίας στους εργαζόμενους.

Ως εργαζόμενοι της Λέρου πρέπει να καταδικάζουμε όλες αυτές τις πρακτικές οι οποίες προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην απεργία και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Η κυβέρνηση ενοχλείται από τους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές της ευθύνες για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί και την τραγική εξέλιξη της πανδημίας με το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Καταδικάζουμε το όργιο της καταστολής και του αυταρχισμού!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

Πορφυρίου 21 Τ.Κ 85300 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω ,καταγγέλλει την κατασταλτική και εκφοβιστική στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Β Δωδεκανήσου στις 26/11/2020 ημέρα 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας ,η οποία κατά τη διάρκεια της περιοδείας κλιμακίου της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κω, με ισχυρή αστυνομική δύναμη περικύκλωσε τους συνδικαλιστές και επέβαλε πρόστιμα! διώκοντας και απαγορεύοντας ουσιαστικά την συνδικαλιστική δράση.

Παρόλα αυτά η προσπάθεια να σταματήσει η συνδικαλιστική δράση και να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι έπεσε στο κενό!

Το μήνυμα της Απεργίας έφτασε!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η καταστολή και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν. Με την ανοχή της κυβέρνησης η Αστυνομική Διεύθυνση Β Δωδεκανήσου σήμερα 26 Νοέμβρη, μέρα 24ωρης Απεργίας συνεχίζει το όργιο καταστολής και εκφοβισμού. Από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις στήθηκαν έξω από την πόρτα του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου παρακολουθώντας ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Στην συνέχεια σε αποστολή παρακολούθησαν(!!!!) κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου αποτελούμενο από την Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο και τον Οργανωτικό Γραμματέα που περιόδευαν με ντουντούκα στις εργατογειτονιές του νησιού της Κω. Το κλιμάκιο στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας ενημέρωνε εργαζόμενους και κάτοικους για τις διεκδικήσεις προστασίας της Υγείας του λαού και των δικαιωμάτων τους. Κατά την διάρκεια της περιοδείας ισχυρή αστυνομική δύναμη περικύκλωσε τους συνδικαλιστές και επέβαλε πρόστιμα! διώκοντας και απαγορεύοντας ουσιαστικά την συνδικαλιστική δράση. Το κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου , ούτε φοβήθηκε και ούτε τρομοκρατήθηκε, συνέχισε την περιοδεία του σε εργατογειτονιές του νησιού. Η σημερινή προσπάθεια να σταματήσει η συνδικαλιστική δράση και να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι έπεσε στο κενό! Το μήνυμα της Απεργίας έφτασε! Η κυβέρνηση ενοχλείται από τους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές της ευθύνες για την εργασιακή ζούγκλα και την τραγική εξέλιξη της πανδημίας με το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα υγείας . Καλούμε σωματεία, συλλόγους, φορείς, να καταδικάσουν το όργιο της καταστολής και του αυταρχισμού. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας! 26/11/2020

Συνυπογράφουν:

-Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων

-ΤΔΕ-ΕΤΕ ΔΕΗ

-Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νισύρου

– Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω Β. Σακελλαρίου

-Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν.Κω

-Σωματείο Έτοιμο Σκυρόδεμα «ο Τιτάνας»

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by