ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΩ για το Νοσοκομείο Κω ως εμβολιαστικό κέντρο

Share This Post

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΩ για το Νοσοκομείο Κω ως εμβολιαστικό κέντρο

Με την πανδημία σε έξαρση και τους επιστήμονες να προειδοποιούν για τρίτο πιο επικίνδυνο κύμα πανδημίας ,ανησυχία προκαλεί στον λαό της Κω η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κω.

Έξι γιατροί αποχωρούν από την δύναμή του το οποίο έχει οριστεί ως το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο για όλο το νησί. Ο χώρος δε που πραγματοποιείται ο εμβολιασμός είναι μια στρατιωτική σκηνή .!

Ο εμβολιασμός στην σκηνή που τοποθετήθηκε στην αυλή του Νοσοκομείου , δεν ταιριάζει σε ανθρώπους ηλικιωμένους , που προσέρχονται για να εμβολιαστούν, δεν εξασφαλίζει τις στοιχειώδεις συνθήκες φροντίδας από το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό για όση ώρα πρέπει να παραμείνουν εκεί ιδιαίτερα στα μέσα του χειμώνα, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν δεν ξεπερνούν τους χίλιους.

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κυβέρνηση αφήνει το σύστημα δημόσιας υγείας αθωράκιστο. Το υγειονομικό προσωπικό αντί να ενισχύεται αποδυναμώνεται . Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Κω , είναι αμφίβολο να ολοκληρωθεί νωρίτερα από δύο χρόνια με τους ρυθμούς που γίνεται σήμερα.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα τώρα για την υγεία και την ζωή των κατοίκων.

Να στελεχωθεί τώρα το Νοσοκομείο της Κω με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού -νοσηλευτικού προσωπικού

Να επιταχθούν δομές υγείας του ιδιωτικού τομέα

Να αξιοποιηθούν τα πολύιατρεία του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) χωρίς καμία καθυστέρηση προκειμένου γιατροί -νοσηλευτές και ενδιαφερόμενοι να εμβολιάζονται σε κατάλληλο και ανθρώπινο περιβάλλον

Να στελεχωθεί με ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικό το ΚΥ Αντιμάχειας για να εξυπηρετείται το 1/3 του πληθυσμού του νησιού που κατοικεί στο τρίγωνο των «Ηρακλειδών» , που πολλαπλασιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο.

Να πραγματοποιούνται δωρεάν συχνά τεστ covid στον πληθυσμό .Ιδιαίτερα στα σχολεία όλων των βαθμίδων που άνοιξαν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα που δίνουν λύση στα οξυμένα προβλήματα που παραμένουν όπως προσλήψεις εκπαιδευτικών και αξιοποίηση χώρων και αιθουσών για να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γιώργος Χατζημάρκος στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη, ο οδικός χάρτης για την μετάβαση προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την Ελλάδα της επόμενης μέρας»

  Γιώργος Χατζημάρκος στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη, ο οδικός χάρτης για την μετάβαση προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και

Ενημέρωση

Ερυθρός Σταυρός τμήμα Κω: Δωρεάν εκπαίδευση νέων εθελοντών του Τομέα Υγείας

  Ερυθρός Σταυρός τμήμα Κω: Δωρεάν εκπαίδευση νέων εθελοντών του Τομέα Υγείας Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους

©2020 radioproto.gr is made with by