Ανακοίνωση καταγγελία σωματείου Ξεν\λων για απόλυση

Ανακοίνωση καταγγελία σωματείου Ξεν\λων για απόλυση

Το Σωματείο Ξεν\λων & Σερβ\ρων Κω καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφου σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι γιατί τόλμησε να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπή διαμονή.

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στο νησί μας τα ξενοδοχεία, νέα ξενοδοχεία που όμως κρύβουν πίσω από την πολυτέλεια και τα γυαλισμένα σαλόνια, συνθήκες εργασίας γαλέρας.

Το νέο ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω, ακολουθώντας την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων όπως κ τα υπόλοιπα στο νησί μη τηρώντας την κλαδική σύμβαση, έχει τους εργαζόμενους να μένουν σε iso box, χωρίς νερό, ρεύμα, κλιματισμό, τις βασικές παροχές δλδ. για να μπορεί να ζει κάποιος ανθρωπινά.

Καθόλου τυχαία λοιπόν σε αυτό το ξενοδοχείο οι παραιτήσεις εργαζομένων πέφτουν βροχή αφού η μη τήρηση της κλαδικής σύμβασης και οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης οδηγούν σε αυτήν την αντίδραση.

Η τακτική της διεύθυνσης σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση είναι οι απειλές και απολύσεις στην απόφαση να επιβάλλει συνθήκες μεσαίωνα, για να εξασφαλίσει βεβαίως κέρδος από το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Να πως βγαίνουν τα κέρδη!!!!

Ας μην κλαψουρίζουν λοιπόν για την έλλειψη προσωπικού! Αυτοί απολύουν τους εργαζόμενους γιατί τολμάνε να είναι σκεπτόμενοι και όχι “ομιλούντες μηχανές”.

Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόλυση.

Να ελεγχθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας η τήρηση της κλαδικής σύμβασης.

Να γίνουν οι όροι των εργαζομένων αποδεκτοί για την διαμονή τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σπάσουν τον φόβο, να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, να μην χαρίζουν τις ζωές τους για τα κέρδη των εργοδοτών

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr