Αναγνώστης: Ο Δήμος Ωρωπού απέκτησε Δημοτικό Ασθενοφόρο – Ο Δήμος της Κω γιατί δεν κάνει το ίδιο;

Αναγνώστης: Ο Δήμος Ωρωπού απέκτησε Δημοτικό Ασθενοφόρο – Ο Δήμος της Κω γιατί δεν κάνει το ίδιο;

Πηγή: www.vimatisko.gr

Αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, ο Δήμος Ωρωπού, απέκτησε δικό του, δημοτικό ασθενοφόρο (μαζί και εξειδικευμένο προσωπικό, μέσω σύμβασης που υπέγραψε με ιδιώτη) και διερωτάται γιατί δεν κάνει το ίδιο και ο Δήμος της Κω, ενώ μας υπογράμμισε ότι ο Δήμαρχος, είπε σε συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να γίνει αυτό, ωστόσο βλέπουμε ότι μια χαρά τα κατάφερε ο Δήμος Ωρωπού.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στις 16/2/23:

Σε λειτουργία τίθεται το δημοτικό ασθενοφόρο Ωρωπού, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα όλων των περιοχών. Ο δήμος απέκτησε το όχημα, επανδρωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο με όλο το απαραίτητο λειτουργικό υλικό, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στους δημότες και θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά καθημερινά.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ασθενοφόρου:

«Η μέριμνα για τον πολίτη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας με την οποία διοικούμε και πορευόμαστε. Η δημιουργία κλίματος ασφάλειας και προάσπισης της προνοσοκομειακής φροντίδας γίνεται συνώνυμο της πολιτικής μας. Τα θέματα υγείας είναι πάντα ψηλά στις δικές μας προτεραιότητες και ο πολίτης μπορεί να νιώθει και να είναι ασφαλής στον δήμο του.

 

Πιστεύω ότι δεκαετίες τώρα στις περιοχές μας, στις κρίσιμες στιγμές της υγείας και της ζωής μας ζητήσαμε πολλές φορές το ασθενοφόρο που έλειπε. Επειδή ως γιατρός και ως άνθρωπος έχω ζήσει πολλές τέτοιες στιγμές, σήμερα αισθάνομαι ότι οι πολιτικές μας επιλογές δικαιώνονται.

   Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα, ο δήμος Ωρωπού στέκεται στα πόδια του και προωθεί όλα τα μεγάλα ζητήματα που ανταποκρίνονται στην ανακούφιση της καθημερινότητας των πολιτών με συνέπεια και συνέχεια. Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους της χώρας μας, και το εννοώ αυτό, που αξιοποιούμε ευεργετικά για το κοινωνικό σύνολο κάθε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και κάθε ευκαιρία ανάπτυξης, για να έχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και προνοσοκομειακής φροντίδας στον τόπο μας. Το δημοτικό Ασθενοφόρο, το δημοτικό Ιατρείο, ο δημοτικός λαχανόκηπος, οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ είναι πρώτες μας προτεραιότητες και φυσικά δε σταματάμε εκεί. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία ανταποκρινόμενοι υπεύθυνα στον κοινωνικό ρόλο που έχουμε αναλάβει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου το εξειδικευμένο πλήρωμα του Δημοτικού Ασθενοφόρου ενημερώνει κατά τόπους υπεύθυνους αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων αλλά και ενδιαφερόμενους πολίτες για τον τρόπο λειτουργίας του. Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Ασθενοφόρο θα λειτουργεί από τις 08.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ καθημερινά και θα καλύπτει τακτικά και έκτακτα περιστατικά υγείας σε κάθε περιοχή του δήμου.

Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να καλέσουν οι πολίτες για άμεση ανάγκη είναι το:  210 72 99 000

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr