Αναγκαία η κοινή στάση των 5 νησιών με Χοτ Σποτ δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης στο Ράδιο Πρώτο 91.5

Share This Post

Να ενωθεί η φωνή του Νοτίου Αιγαίου με την φωνή του Βορείου Αιγαίου ζήτησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης μέσω του Ράδιο Πρώτο 91.5

Στο Ράδιο Πρώτο 91.5 φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης με αφορμή τις δυναμικές κινητοποιήσεις των νησιωτών στην Αθήνα ενάντια στις κλειστές δομές και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στη μεγαλειώδη διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί και ήταν πρωτόγνωρη. « Ουδέποτε στην ιστορία του νησιού μας δεν κινητοποιήθηκαν τόσοι άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν. Ήταν πρωτόγνωρη για τα λεσβιακά δεδομένα».

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις για τις κλειστές δομές, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης τονίζει ότι οφείλεται στον αιφνιδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης για επίταξη εκτάσεων καθώς ήταν σε εξέλιξη η προσπάθεια εύρεσης κάποιας λύσης.

« Με την αιφνιδιαστική της απόφαση η κυβέρνηση εκτροχίασε την κατάσταση. 7 μήνες είχε χρόνο για να ενεργήσει. Το καλοκαίρι το νησί μας φιλοξενούσε 5.000 μετανάστες και σήμερα 30.000. Αυτοί οι μήνες ήταν ολέθριοι για τη Λέσβο καθώς δεν έγινε καμία αποσυμφόρηση. Τώρα βέβαια βλέπουμε μία κινητικότητα σε ότι αφορά την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού με την πρόσληψη συνοριοφυλάκων, ανθρώπων στην υπηρεσία ασύλου. Η διαδικασία όμως πυροδότησε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Έχει απωλέσει πλήρως την εμπιστοσύνη του ο νησιώτης προς την κυβέρνηση. Δεν έχουμε πια υπομονή και αντοχές».

Ο κ. Χατζηγιάννης προτείνει να γίνουν κάποιες ενέργειες οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών ώστε να αισθανθούν την καλή θέληση των κυβερνώντων. Κάτι βέβαια που δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και η αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ κα. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Για παράδειγμα να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας των νησιών με Χοτ Σποτ, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας , να γίνουν αλλαγές βελτίωσης με πράξεις στην καθημερινότητα των κατοίκων. « Σηκώνουμε ένα τεράστιο βάρος και το κράτος πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη».

Σε ότι αφορά την στάση των νησιών του Βορείου Αιγαίου και του Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος δήλωσε: « Τα προβλήματα είναι κοινά για τα 5 νησιά. Ενδεχομένως ο δήμος Κω έχει μία άλλη στάση διότι ίσως οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές όπως και η οικονομία του νησιού. Προφανώς δεν θέλετε να πληγώσετε την τουριστική εικόνα του νησιού. Εμείς στη Μυτιλήνη κατακεραυνώνουμε τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ διότι ότι ήταν να πάθουμε το πάθαμε. Οι τουρ οπερέιτορ έχουν ρίξει τις τιμές αν και το πρόβλημα επικεντρώνεται μόνο στην πόλη και όχι σε όλο το νησί. Αναδεικνύουμε το πρόβλημα γιατί θέλουμε μία λύση. Δεν ξέρω αν είναι πολιτική απόφαση η διαφοροποίηση της στάσης της Κω Έχουμε πάντως καλή σχέση με τους αιρετούς στα Δωδεκάνησα».

Ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε βέβαιος ότι μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις θα αποτραπεί η κατάσταση και θα εισακουστούν τα αιτήματα που είναι και κοινά για τα 5 νησιά. Έλεγχος των συνόρων, έλεγχος των ΜΚΟ , επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, αποσυμφόρηση. « Στέλνω θερμό χαιρετισμό στο Νότιο Αιγαίο. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης

  Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης Στο πλαίσιο της συνεργασίας

©2020 radioproto.gr is made with by