Ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω

Ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω

Η ανάδειξη της Ιπποκρατικής κληρονομιάς του νησιού μας και της σύγχρονης ταυτότητάς του, αποτέλεσαν το περιεχόμενο συζητήσεων του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, της ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος βρέθηκε στην Κω με αφορμή την τελετή Ιπποκρατικού Όρκου για τους αριστούχους απόφοιτους Ιατρικών Σχολών της χώρας μας.

Σε εγκάρδιο κλίμα ο Δήμαρχος Κω υποδέχτηκε τον κ. Πατούλη στο Δημαρχείο και σε σύσκεψη που ακολούθησε, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ι.Ι.Κ. και στελεχών της δημοτικής αρχής, συμφώνησαν στη δυνατότητα θεσμοθέτησης ετήσιας εκδήλωσης του Ιπποκρατικού Όρκου με στόχο κάθε γιατρός, μέλος της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, να επισκεφτεί την Κω έστω για μια φορά στη ζωή του προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή.

Στο ίδιο πλαίσιο τίθεται ως στόχος η συμμετοχή στην τελετή Ιπποκρατικού Όρκου όχι μόνο των αριστευσάντων ελληνικών Ιατρικών Σχολών αλλά του συνόλου των αποφοίτων τους.

Ο κ. Πατούλης τόνισε, και με την ιδιότητα του Προέδρου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τις προσπάθειες του Δήμου Κω και του Δ.Ι.Ι.Κ. αφού η συνεργασία της

αυτοδιοίκησης με τον επιστημονικό κόσμο μπορεί να αποδώσει στην ανάπτυξη της Κω και της χώρας μας στο σύνολό της, μέσα από θεσμούς διεθνούς ακτινοβολίας που εδράζονται στην παγκόσμια ακτινοβολία των Ιπποκρατικών αρχών και αξιών.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2023: το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα

©2020 radioproto.gr