Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και ενίσχυση των νησιωτικών δήμων – Προτάσεις του Μάνου Κόνσολα

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και ενίσχυση των νησιωτικών δήμων-Προτάσεις του Μάνου Κόνσολα

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη σε ό, τι αφορά στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής σε αυτή τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο κ. Κόνσολας μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση σχετικά με τη θεματολογία, αλλά και τα ζητήματα που θα πρέπει να αναδειχθούν και να συζητηθούν στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιοχών και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση των νησιωτικών δήμων με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως:

– Αλλαγή στον τρόπο κατανομής των ΚΑΠ για τους νησιωτικούς δήμους προκειμένου να αυξηθεί η χρηματοδότησή τους.

– Καθιέρωση νέων κανόνων για το οργανόγραμμα των νησιωτικών δήμων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες στελέχωσής τους.

– Καθιέρωση νέων κανόνων για το οργανόγραμμα των μικρών νησιωτικών δήμων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες στελέχωσής τους, με καθιέρωση συγκεκριμένου και υψηλού ποσοστού εργαζομένων κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και πρόβλεψη δημιουργίας τριών θέσεων ειδικών επιστημονικών συνεργατών στα οργανογράμματα αυτών των Δήμων (οικονομολόγοι, μηχανικοί, δικηγόροι).

– Ειδικό θεσμικό πλαίσιο για την κινητικότητα, χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους που επιλέγουν να υπηρετήσουν στις νησιωτικές περιοχές, προκειμένου να υπάρχουν κριτήρια στελέχωσης των

νησιωτικών δήμων.

– Σύσταση φορέα που θα αναλάβει την ευθύνη της αναθέτουσας αρχής και της διενέργειας διαγωνισμών για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους που δεν έχουν προσωπικό και σήμερα ούτε διαγωνισμούς μπορούν να κάνουν, ούτε πόρους μπορούν να απορροφήσουν, ούτε έργα μπορούν να υλοποιήσουν.

– Επιτάχυνση και ολοκλήρωση του προγράμματος στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας, με πρόσληψη και κατάρτιση προσωπικού, όπως προβλέπεται από το νόμο 5003/2022.

– Εκπόνηση μελέτης, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη θεσμοθέτηση μητροπολιτικής διακυβέρνησης στο νησιωτικό χώρο στον τομέα της αυτοδιοίκησης, που θα δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για τις διαδημοτικές συνεργασίες.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr