Ακαδημία Κω : Με δύο πρωταθλητές στο δωδεκανησιακό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας 

 

Ακαδημία Κω : Με δύο πρωταθλητές στο δωδεκανησιακό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας 

Με δύο πρωταθλητές Δωδεκανήσου ολοκλήρωσε την παρουσία του στο περιφερειακό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου για το αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας, ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω στην Τσουκαλαριά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Σε μία διοργάνωση που φιλοξενήθηκε ξανά στο νησί μας και στην οποία συμμετείχαν 7 αθλητικά σωματεία, η Ακαδημία Κω, με δύο χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα, είχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη συμμετοχή, με 29 αθλητές σε σύνολο 104 αθλητών που συμμετείχαν σε αυτόν και κατέκτησε δύο πρώτες θέσεις και πολλά μετάλλια, συμμετέχοντας σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες αθλητών που αγωνίστηκαν.

Δείγμα της ποιοτικής δουλείας που πραγματοποιείται από την προπονητική ομάδα της Ακαδημίας, η οποία έχει την τύχη να φιλοξενεί στις τάξεις της τη μοναδική προπονήτρια ποδηλασίας που υπάρχει στο νησί μας, την κα Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, τον εμπειρότατο γυμναστή, με τις δεκάδες επιτυχίες στο άθλημα του δεκάθλου, τον κο Πέτρο Γιούρση και τον κύριο Μανώλη Πεδιαδιτάκη, ο οποίος με την αγάπη του προς το άθλημα της ποδηλασίας συνεπικουρεί το έργο των δύο παραπάνω, η Ακαδημία έχει συγκεντρώσει έναν αξιοσημείωτο αριθμό αθλητών και σε κάθε της αγώνα εντυπωσιάζει με την παρουσία της.

Έτσι, την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος όπου αγωνίσθηκαν οι μίνι κατηγορίες στο αγώνισμα XCC, η Ακαδημία συμμετείχε με 11 αθλητές σε σύνολο 33 αθλητών και με τον εξαιρετικό Μιχαήλ Άγγελο Χριστοδούλου, σε μία όμορφη διαδρομή, την οποία σχεδόν στο σύνολό της έχει διανοίξει ο μπαμπάς του, προσφέροντας ένα σημαντικότατο έργο για όλα τα παιδιά του νησιού μας, πήρε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των «Μίνι Μικρών Αγοριών». Ο Μιχαήλ Άγγελος με μοναδική τεχνική κατάρτιση αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία του, με τον συναθλητή του Χαράλαμπο Πορρή Κονταντώνη να τον πλαισιώνει στο βάθρο και στην τρίτη θέση, καταθέτοντας όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα, καθώς προέρχονταν από ίωση που τον ταλαιπώρησε πολλές ημέρες. Στην ίδια κατηγορία, επίσης με έναν πολύ όμορφο αγώνα στην 5η θέση τερμάτισε ο Θεόδωρος Κωσταράς, τον οποίον ακολούθησαν ο Ερμής Πολυχρονιάδης στην 6η θέση και ο Δημήτριος Χονδρομπίλας στην 7η θέση, ο οποίος έδωσε τον πρώτο του αγώνα στην ποδηλασία. Στα «Μίνι Μικρά Κορίτσια» η Έλενα Νίκη Σταυράκη, με σπουδαίο αγώνα κυρίως στον τελευταίο γύρο, έχασε για μόλις τρία δευτερόλεπτα και στην τελευταία στροφή την πρώτη θέση ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ η Ιωάννα Σταύρου, επίσης στον πρώτο της αγώνα, τερμάτισε στην 5η θέση. Στα «Μίνι Μεγάλα Αγόρια», ο Δημήτρης Ροΐδης, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το ποδήλατό του τερμάτισε 4ος, με τον Πολυχρονιάδη Διαμαντή, Πεδιαδιτάκη Νίκο και Τοπούρη Βασίλειο να τον ακολουθούν στην 9η, 11η και 12η θέση, αντίστοιχα.

Τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος, αγωνίσθηκαν οι μεγαλύτερες κατηγορίες στο αγώνισμα XCΟ. Η Ακαδημία με αρκετές απουσίες αθλητών των κατηγοριών αυτών, στην κατηγορία των «Παμπαίδων» είδε τον Νικηταρά Βασίλειο να τερματίζει στην 8η θέση και τον

Χάσκα Σπύρο στην 9η θέση, ενώ στην κατηγορία των «Παγκορασίδων», οι τρεις αθλήτριές της, Πεδιαδιτάκη Ασπασία, Παπαδοπούλου Ιωάννα και Μητσιάκη Μιχαέλα τερμάτισαν στην 5η, 6η και 7η θέση, αντίστοιχα. Στην κατηγορία των «Παίδων», η οποία συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές αθλητών στο πρωτάθλημα (21), οι 6 αθλητές της Ακαδημίας έδωσαν έναν πολύ όμορφο αγώνα, με τον Δημητριάδη Δία με κατάθεση ψυχής και παρά το ατύχημά του να τερματίζει στην 4η θέση, τον επίσης πολύ δυναμικό Νίκο Φα να τερματίζει 6ος και τους Ροΐδη Βασίλειο, Τζαμάλη Ελευθέριο, Αδαμαντίδη Ιωάννη και Κιάρη Δημήτριο να ολοκληρώνουν τον αγώνα τους στην 15η, 17η, 18η και 19η θέση, αντίστοιχα. Στις «Κορασίδες» η Ειρήνη Σίμπερτ με έναν όμορφο αγώνα τερμάτισε στην 6η θέση.

Στις μεγαλύτερες κατηγορίες, στους «Εφήβους» ο Νίκος Σίμπερτ στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία αυτή και με μία δυναμική παρουσία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο ενώ μεγάλος άτυχος όλου του διήμερου αγώνα στάθηκε ο Σεμπάστιαν Ρομάν, ο οποίος έχασε την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πρωτάθλημα Δωδεκανήσου λόγω θραύσης της αλυσίδας του ποδηλάτου του. Ωστόσο η αγάπη του προς το άθλημα και η μαχητικότητά του τον οδήγησε ακόμα και χωρίς αλυσίδα στην ολοκλήρωση του αγώνα του στην 5η θέση. Στις «Νεανίδες», η Κατερίνα Ανυφαντή επίσης με κατάθεση ψυχής και παρά την πτώση της ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ένα βάθρο από το οποίο απουσίασε φέτος η Αργυρώ Μορέττο καθώς δεν συμμετείχε στον αγώνα λόγω τραυματισμού. Στους «Άνδρες» ο Βαλλιανάτος Έκτορας με πολύ ώριμο και σταθερό αγώνα τερμάτισε στην 5η θέση ενώ η κατηγορία των «Γυναικών» έδωσε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην Ακαδημία, με την Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή να χρίζεται πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου και την Γεωργοπούλου Χριστίνα να την ακολουθεί στη 2η θέση.

Η Ακαδημία Κω, μετά από το όμορφο αγωνιστικό διήμερο, συγχαίρει θερμά τόσο τους αθλητές της όσο και τους αθλητές όλων των σωματείων και όλων των κατηγοριών. Η αγωνιστική τους προσπάθεια και ο υψηλού επιπέδου ανταγωνισμός αναδεικνύει την ποιότητα που χαρακτηρίζει τους αθλητές και τα σωματεία των Δωδεκανήσων, τα οποία πρωταγωνιστούν σε όλες τις διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Erika’s Horse Riding Farm, Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), την εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και του σωματείου μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr