Αισθητή η παρουσία του τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις

Share This Post

 

 

Αισθητή η παρουσία του τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις

«Δεν υπάρχουν λόγια, ικανά να χαρακτηρίσουν το ρίγος που διαπέρασε τους ντόπιους κατοίκους της Καλύμνου στέλλοντας το μήνυμα παντού, στα τέσσερα σημεία του ελληνικού ορίζοντα και στην Δωδεκανησιακή Ομογένεια του εξωτερικού. Η καρδιά της 7ης Μαρτίου, χτύπησε στην Κάλυμνο, όπου, το Τάγμα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, σταθερή αξία και παράδειγμα της ελληνικής λεβεντιάς, προπορεύθηκε αγέρωχο, σταθερό, με τον αξιοζήλευτο συγχρονισμό. Γνωρίζοντας το υψηλό εθνικό φρόνημα των Καλυμνίων, τονίζω ότι, ίσως δεν θα μπορούσε να βρει τόσο μεγάλη απήχηση κάπου αλλού, η θετική ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στην πρόταση που τέθηκε στη σύσκεψη, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Γιάννη Θεμέλαρου, του Επάρχου Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή και εμού, ως επικεφαλής του Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας. Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από την απήχηση που είχε στους Καλύμνιους, το αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Διακογεωργίου, συμπληρώνοντας ότι, ανάλογα μεγαλειώδης, ήταν η παρέλαση στη Ρόδο και εξίσου μεγάλη επιτυχία είχαν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων που ακολούθησαν.

Οι δραστηριότητες της Περιφέρειας, συνεχίστηκαν την επομένη, με τη διοργάνωση εκδήλωσης για την επετειακή, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Σήμερα, ως Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάναμε την αρχή. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της γυναίκας, όσο η ίδια, διεκδικεί ίσες ευκαιρίες στο χώρο εργασίας και στο θέμα οικονομικών απολαβών, μόρφωση και εκπαίδευση, συμμετοχή στη δημόσια ζωή. Θα συνεχίσουμε, όσο υπάρχουν σεξιστικές συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο, όσο ανθεί το εμπόριο λευκής σαρκός…» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διαογεωργίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με επίσημη προσκεκλημένη την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ρόδου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου –Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και τη Θεατρική Ομάδα Λέρου, στην αίθουσα Κορνήλιος Καστοριάδης του Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος, ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία, που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχία της διοργάνωσης, τους τοπικούς συλλόγους γυναικών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τους συνεργαζόμενους φορείς.

Αναφερόμενος επιγραμματικά στο μονόπρακτο με τίτλο ΑΛΚΗΣΤΗ – Ο Αιώνιος Θάνατος της Ανάστασης, που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Λέρου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Διαμαντάρα, εξήγησε ότι βασίζεται σε κείμενα του βιβλίου του Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρου Συρόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε ως δάσκαλο, που μεταδίδει απλόχερα τις βαθιές του γνώσεις, ως ευαισθητοποιημένο πολίτη –εθελοντή, που συνδράμει στις ανάγκες του τόπου μας, ως τον δικό μας άνθρωπο, που είναι παρών, όποτε όπου τον χρειαστούμε.

Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παρουσία πλήθους κόσμου ο Εσπερινός στον Άγιο Θεολόγο στην Καρδάμαινα – Ποια τα θαύματα του Αγίου στο χωριό 

  Παρουσία πλήθους κόσμου ο Εσπερινός στον Άγιο Θεολόγο στην Καρδάμαινα – Ποια τα θαύματα του Αγίου στο χωριό  Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθος

Ενημέρωση

Άρθρο του βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ευτυχώς για όλους μας, δεν έχει αφήγημα

  Άρθρο του βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ευτυχώς για όλους μας, δεν έχει αφήγημα Σε μια πρώτη ανάγνωση της πολιτικής πραγματικότητας, θα παρατηρήσει

©2020 radioproto.gr is made with by