Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: Η Κως μετατρέπεται σε πόλο έλξης ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: Η Κως μετατρέπεται σε πόλο έλξης ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού

Πηγή: www.vimatisko.gr

ΗΚως, διάσημη ως πατρίδα του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, αποτελεί ένα στολίδι των Δωδεκανήσων και έναν από τους μεγαλύτερους, κλασικότερους και πλέον αξιόπιστους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, για τους ξένους τουρίστες από όλον τον κόσμο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, πλέον στόχος για την Κω αποτελεί το να «ενισχύσουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού -θαλάσσιο, ποδηλατικό, γαστρονομικό, υγείας κλπ- που εμπλουτίζουν την τοπική οικονομία και ενεργοποιούν την κοινωνία μας».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικηταράς, «προβληματιζόμαστε για τα όρια του μαζικού τουρισμού. Το μοντέλο που ακολουθήσαμε προκαλεί ανισορροπία, δεν διασφαλίζει την βιώσιμη ανάπτυξη. Σημάδια κορεσμού γίνονται όλο και πιο εμφανή. Αναζητούμε διεξόδους, νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει ο μαζικός τουρισμός ή ότι θα πάψουμε να τον έχουμε ανάγκη. Είναι όμως προτεραιότητα ένα νέο πρότυπο, με ισχυρή παραγωγική βάση, που θα άρει τις συνέπειες της μονοκαλλιέργειας και θα συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη».

Όπως αναφέρει από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Σέβη Βλάχου: «Το στοίχημα αυτό δεν κερδίζεται από την μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος. Η Κως αλλάζει μέρα με τη μέρα, με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της, την εφαρμογή της βιώσιμης κινητικότητας, τον έλεγχο της κυκλοφοριακής συμφόρησης, τη δημιουργία νέων ποδηλατοδρόμων και χώρων στάθμευσης, τη λελογισμένη υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, τη μακροπρόθεσμη διαχείριση των απορριμμάτων για μείωση και ανακύκλωση. Θέλουμε και μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να στηρίξουμε την ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, να αναδείξουμε τα στοιχεία του τοπικού μας πολιτισμού. Να υιοθετήσουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού συμβατές με το νησί μας. Οι απαράμιλλες ομορφιές, η μοναδική φιλοξενία και η αυθεντικότητα της τουριστικής εμπειρίας είναι η Κως που έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Τώρα είναι η στιγμή».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr