Αδελφοποίηση της Ύδρας με το Τάρπον Σπρινγκς στις ΗΠΑ

Το… ελληνοκρατούμενο Τάρπον Σπρινγκς, η εμβληματική περιοχή της ομογένειας στη Φλόριντα, σφίγγει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς με την Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν ο Ελληνοαμερικανός δήμαρχος Χρήστος Αλαχούζος με τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, στην οικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, την περασμένη Παρασκευή, οι δύο πόλεις θα αδελφοποιηθούν.

Οι δήμαρχοι θα προχωρήσουν στην υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβαν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Η παραθαλάσσια αμερικανική πόλη κατοικήθηκε από πολλούς Έλληνες που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Ναι μεν έχει συνδυαστεί κυρίως με το νησί της Καλύμνου (σήμερα ζουν εκεί περίπου 3.000 ομογενείς με ρίζες από την Κάλυμνο), ωστόσο έχει σημαντικούς ιστορικούς δεσμούς και με την Ύδρα, μιας και οι Υδραίοι ήταν από τους πρώτους σφουγγαράδες που έφτασαν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρέσβης, την περασμένη Πέμπτη επισκέφτηκε το νησί του Αργοσαρωνικού, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και ξεναγήθηκε σε ιστορικά κτήρια και χώρους.

Πηγή: http://www.pontos-news.gr/article/212829/adelfopoiisi-tis-udras-me-tarpon-springks-stis-ipa

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by