Αδελφοποίηση της Ύδρας με το Τάρπον Σπρινγκς στις ΗΠΑ

Share This Post

 

Αδελφοποίηση της Ύδρας με το Τάρπον Σπρινγκς στις ΗΠΑ

Το… ελληνοκρατούμενο Τάρπον Σπρινγκς, η εμβληματική περιοχή της ομογένειας στη Φλόριντα, σφίγγει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς με την Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν ο Ελληνοαμερικανός δήμαρχος Χρήστος Αλαχούζος με τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, στην οικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, την περασμένη Παρασκευή, οι δύο πόλεις θα αδελφοποιηθούν.

Οι δήμαρχοι θα προχωρήσουν στην υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβαν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Η παραθαλάσσια αμερικανική πόλη κατοικήθηκε από πολλούς Έλληνες που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Ναι μεν έχει συνδυαστεί κυρίως με το νησί της Καλύμνου (σήμερα ζουν εκεί περίπου 3.000 ομογενείς με ρίζες από την Κάλυμνο), ωστόσο έχει σημαντικούς ιστορικούς δεσμούς και με την Ύδρα, μιας και οι Υδραίοι ήταν από τους πρώτους σφουγγαράδες που έφτασαν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρέσβης, την περασμένη Πέμπτη επισκέφτηκε το νησί του Αργοσαρωνικού, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και ξεναγήθηκε σε ιστορικά κτήρια και χώρους.

Πηγή: http://www.pontos-news.gr/article/212829/adelfopoiisi-tis-udras-me-tarpon-springks-stis-ipa

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by