Αγγελική Σ. Τρικοίλη: Με ανοιχτούς ορίζοντες για τη ζωή μας στο Νότιο Αιγαίο

Αγγελική Σ. Τρικοίλη: Με ανοιχτούς ορίζοντες για τη ζωή μας στο Νότιο Αιγαίο

Με διάθεση για ουσιαστική αλλαγή στις νοοτροπίες και τις ιδιοκτησιακές αντιλήψεις αναφορικά με την νομή της εξουσίας και την άσκησή της .

Με νέο ήθος και ύφος στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των νησιών μας, που αγγίζουν όλους και αφορούν άμεσα τη ζωή μας, με ανιδιοτελή προσφορά, χωρίς προσωπικά κίνητρα, κέρδη και ανταλλαγές εξυπηρετήσεων .

 

Με ανοιχτούς ορίζοντες, με τις γυναίκες και τους νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή, πέρα από προσχηματικές επικλήσεις, με ενεργό συμμετοχή στα κοινά, με διεκδίκηση και συν-διαμόρφωση ενός μέλλοντος, που μας αφορά όλους και άρα πρέπει να μας συμπεριλαμβάνει όλους.

Με ανοιχτούς ορίζοντες και ανοιχτές προοπτικές για τη διαμόρφωση πολιτικών, που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας. Που σέβονται την ανθρώπινη ζωή, διαφυλάσσουν τη διαφορετικότητα, ενθαρρύνουν την ποικιλομορφία και προστατεύουν το περιβάλλον μέσα από τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξή του.

 

Με ανοιχτούς ορίζοντες και με επίκεντρο την ενίσχυση, επέκταση και εφαρμογή των πολιτικών νησιωτικότητας.

Ø Με έμφαση στην αποκατάσταση και ανάπτυξη του πρωτοπόρου μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου, με αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως είναι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, η πολιτική προστασία, η υγεία, η δημόσια διοίκηση.

Ø Τα νησιά μας δεν είναι καρτ ποστάλ και τουριστικοί προορισμοί για το καλοκαίρι. Είναι ζωντανές κοινωνίες με δυσκολίες και ανάγκες, που πρέπει να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά. Με την δίκαιη απαίτηση για ίση και ισότιμη μεταχείριση από την Περιφέρεια και το κεντρικό κράτος στη διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικών ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικής Ελλάδας.

 

Με ανοιχτούς ορίζοντες, ώστε τα νησιά μας να βγουν από το τέλμα της απομόνωσης και της υπο-ανάπτυξης και να «τρέξουν» με σύγχρονους ρυθμούς, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες χρηματοδοτικές ευκαιρίες και ανταποκρινόμενα στις προκλήσεις των καιρών για πράσινη και ισόρροπη ανάπτυξη .

Με ανοιχτούς Ορίζοντες και με αυτές τις σκέψεις και θέσεις συμμετέχω ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της Χρύσας Καραγιάννη «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο», για μια δυναμική πορεία ανοιχτών οριζόντων στην ανάπτυξη των νησιών μας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κάλυμνο την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Επιμελητήριο για θέματα συνταξιοδοτικά και social security – Ανοικτή εκδήλωση για όλους 

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κάλυμνο την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Επιμελητήριο για θέματα συνταξιοδοτικά και social security – Ανοικτή εκδήλωση για όλους 

Ενημέρωση

Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega” 

– Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega”  Την υπόθεση του

©2020 radioproto.gr