Αίτημα κατάθεσης εγγράφων για το πλοίο της ΑΝΕΜ ‘’ Ολύμπιος Ερμής’’ από τον Ηλία Σιφάκη και τη Δύναμη Αλλαγής

Αίτημα κατάθεσης εγγράφων για το πλοίο της ΑΝΕΜ ‘’ Ολύμπιος Ερμής’’ από τον Ηλία Σιφάκη και τη Δύναμη Αλλαγής

Έγγραφο αίτημα προς το Δήμαρχο κ. Νικηταρά, την Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Τελή και τον Πρόεδρο της ΑΝΕΜ κ. Χατζηνικολάου , με το οποίο ζητείται κατάθεση συγκεκριμένων εγγράφων, δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής κ. Ηλίας Σιφάκης .

Τα έγγραφα που ζητά να κατατεθούν είναι:

1ον) Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΕΜ για την Προκήρυξη και τους όρους διακήρυξης της ναυπήγησης του πλοίου.

2ον) Η Προκήρυξη και οι όροι διακήρυξης.

3ον) Οι προσφορές που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και την απόφαση του ΔΣ της ΑΝΕΜ με την οποία ανατέθηκε η εργασία, καθώς και την αιτιολόγηση από τους τεχνικούς για την ανάθεση του έργου.

4ον) Το σύνολο του τεχνικού φακέλου της κατασκευής του πλοίου ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει:

– τις ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές του πλοίου,

-τα νούμερα από τους κύριους κινητήρες,

-την ανάλυση και ταυτοποίηση των βοηθητικών μηχανημάτων,

-τις καλύψεις της ασφάλειας.

5ον) Η οικονομοτεχνική έκθεση ανάλυσης της αναγκαιότητας της κα-τασκευής του πλοίου.

6ον) Τα πλήρη στοιχεία του δανεισμού της ΑΝΕΜ για την ναυπήγηση του πλοίου, το ύψος του, τις εγγυήσεις, τις οικονομικές λεπτομέρειες του δανείου αλλά και τις πληρωμές που έχουν γίνει έως σήμερα όπως και το αντίγραφο της δανειακής σύμβασης .

7ον) Τον πλήρη φάκελο που περιέχει τον έλεγχο και την αξιολόγηση του Νηογνώμονα.

8ον) Τα στοιχεία της εταιρείας ή του Μηχανικού που ενέκρινε τον αρχικό απόπλου του πλοίου το οποίο έφτασε στην Κω στις 7 Οκτωβρίου 2023 ρυμουλκούμενο, για να φύγει την επομένη, ξανά ρυμουλκούμενο, για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Όπως επισημαίνει ο Ηλίας Σιφάκης ‘’ αναμένουμε την κατάθεση των συγκεκριμένων εγγράφων , προκειμένου να ενημερωθούμε τόσο εμείς όσο και οι πολίτες της Κω για τη σοβαρή αυτή υπόθεση , με δεδομένο και το υψηλό κόστος κατασκευής του πλοίου αλλά και τη φύση του προβλήματος που ανέκυψε.

Στα πλαίσια της διαφάνειας, εκτιμούμε ότι θα ανταποκριθείτε σε αυτό το αίτημα και θα προχωρήσετε άμεσα στην κατάθεση αυτών των εγγράφων, που λογικά θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα και προσβάσιμα σε όλους. ‘’

Αντίγραφο της αίτησης κατάθεσης εγγράφων του Ηλία Σιφάκη κοινοποιήθηκε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τα μέλη του Δ.Σ της ΑΝΕΜ.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι ανακοινώσεις των ομάδων που θα δώσουν το παρών στο νησί μας απ’

Ενημέρωση

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι Πηγή: www.vimatisko.gr Φωτιά προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι

©2020 radioproto.gr