Έρευνα για δύο νέες υποθέσεις (μία στην Κω) απάτης με πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων

Έρευνα για δύο νέες υποθέσεις (μία στην Κω) απάτης με πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων

Πηγή: www.vimatisko.gr

Δύο νέες υποθέσεις απάτης με αγοραπωλησία οχημάτων αποτελούν αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, την 7η Αυγούστου 2023 το βράδυ καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από μια 31χρονη αλλοδαπή ότι έπεσε θύμα απάτης από άγνωστο δράστη την 5η Αυγούστου 2023 στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».

Ειδικότερα, βρήκε μία αγγελία για την πώληση ενός αυτοκινήτου μάρκας Toyota Yaris μοντέλο του 2010, στο προφίλ χρήστη με ελληνικά στοιχεία ταυτότητας στο “marketplace” και απέστειλε μήνυμα ότι ενδιαφέρεται για την αγορά του.

Ο απατεώνας της απέστειλε δύο αριθμούς κινητού τηλεφώνου για να επικοινωνήσει μαζί του.

Μίλησαν και της είπε ότι είναι ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ στο νησί της Σύρου και την έπεισε να του καταθέσει προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος ανήκε δήθεν στην σύζυγό του και ακολούθως να του καταθέσει κι άλλα χρηματικά ποσά για να προχωρήσει την διαδικασία της μεταβίβασης του αυτοκινήτου.

Ο δράστης έπεισε την παθούσα να του καταθέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.840 ευρώ και διέκοψε την επικοινωνία μαζί της.

-Την ίδια ημέρα ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας υπέβαλε μήνυση εις βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού κάτοικου της Αθήνας, που διαμένει προσωρινά στην Κω για απάτη.

Οπως είπε, την 27η Ιουλίου 2023 αφού συμφώνησαν να του πουλήσει μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα μάρκας Ρiaggio χρώματος μαύρου, έναντι του ποσού των 1070 ευρώ και την απέστειλε στην νήσο Κω όπου διαμένει με καράβι.

Ο δεύτερος απέστειλε στον πρώτο την ίδια ημέρα, αποδεικτικό συναλλαγής – μεταφοράς των χρημάτων στον λογαριασμό του δίχως όμως να έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του μέχρι και σήμερα εξαπατώντας τον.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Festival

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Στην πλατεία Ανταγόρα θα «χτυπά η καρδιά» του μπάσκετ για το πενθήμερο αφού από αύριο μέχρι και την

©2020 radioproto.gr