Έπαρχος Κω Νισύρου: Κρίσιμο το 10ημερο – Αναμένονται αυξημένα κρούσματα – Νέες κλίνες στο νοσοκομείο για την μάχη κατά του Covid  

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρουσιάζονται στην Κω τις τελευταίες ημέρες, ο Έπαρχος Κω Νισύρου μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ζητώντας την τήρηση των μέτρων από όλους.

Ο γιατρός κ. Γιάννης Καμπανής είπε ότι υπάρχουν εστίες μετάδοσης στην Κω με την διασπορά να είναι πλέον εμφανή σε όλο το νησί. Χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για τις επόμενες 10 που χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας στο νησί μας λέγοντας ότι είναι βέβαιο ότι θα είναι πολύ αυξημένα τα περιστατικά Covid.

«Αυξήθηκαν τα κρούσματα , αυξάνονται οι κλίνες στο νοσοκομείο, γίνεται μία προετοιμασία. Θα έχουμε πολλά κρούσματα το δεκαήμερο. Λόγω της μετάλλαξης η μετάδοση είναι ταχεία και για αυτό υπάρχουν και πολλοί νέοι που νοσούν.»

Ο κ. Καμπανής ερωτήθηκε για το εάν έχει εντοπιστεί μεταλλαγμένο στέλεχος στην Κω και απάντησε ότι ο ίδιος έχει στείλει έγγραφο στον ΕΟΔΥ ζητώντας να γίνουν αναλύσεις σε εργαστήρια των Αθηνών για αυτό το θέμα.

Ο Έπαρχος είπε ότι οι κινητές μονάδες πραγματοποιούν περίπου 400 τεστ την ημέρα και αν προσθέσει κανείς τα τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια και νοσοκομείο ξεπερνούν τα 500 ημερησίως.

« Πρέπει να γίνονται όσα περισσότερα τεστ γίνονται για να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί. Με τα self test θα αυξηθούν τα κρούσματα δεν χρειάζεται πανικός.»

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by