Έπαρχος Κω: Ζητά την μεταφορά της αιμοδοσίας στο ΙΚΑ λόγω κορονοιού

Share This Post

Έπαρχος Κω: Ζητά την μεταφορά της αιμοδοσίας στο ΙΚΑ λόγω κορονοιού

Ο Έπαρχος Κω Νισύρου κ. Γιάννης Καμπανής απέστειλε επιστολή και με την ιδιότητα του γιατρού στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ όπου ζητά να γίνει η προσωρινή μεταφορά του τμήματος αιμοδοσίας από το νοσοκομείο στο κτίριο ΙΚΑ ώστε να συνεχιστεί η εθελοντική προσφορά και να αποσυμφορηθεί παράλληλα το νοσοκομείο. 

Η επιστολή: 

Θέμα: Μέτρα προστασίας αιμοδοτών

Κύριε Διοικητά,

Θα μου επιτρέψετε, περισσότερο με την ιδιότητα του ιατρού και εναρμονιζόμενοι με την στρατηγική του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, που έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών δομών, αλλά και ταυτόχρονα την μη παρεμπόδιση προσέλευσης εθελοντών-αιμοδοτών στα νοσοκομεία μας, να σας προτείνω την μετακίνηση της αιμοδοσίας ή τμήματος αυτής στο κτήριο του ΙΚΑ Κω (Πλατάνι). Το κτήριο απέχει μόλις 2.5 χμ από το νοσοκομείο, αποτελεί κρατική ιδιοκτησία, διαθέτει αναξιοποίητους χώρους σε άριστη κατάσταση και εκεί είναι εγκατεστημένοι 3-4 ιατροί, οι οποίοι ανήκουν στο ΚΥ-ΙΚΑ και στο ΤΟΜΥ. Με τον τρόπο αυτό, θα εξυπηρετούνται προσωρινά οι αιμοδότες μας, καθώς η προσέλευσή τους θα γίνεται σε ένα περιβάλλον ελεύθερο ασθενών με λοιμώξεις αναπνευστικού και πιθανών κρουσμάτων κοινού κρυολογήματος και άλλων ιογενών λοιμώξεων, μιας και τα ιατρεία της εν λόγω δομής χρησιμοποιούνται κυρίως για συνταγογράφηση και εξετάσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο Έπαρχος Κω

Καμπανής Ιωάννης

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by