Έπαρχος Καλύμνου: Ανέλαβε κιόλας καθήκοντα ο νέος οπλίτης γιατρός στην Ψέριμο

Share This Post

Έπαρχος Καλύμνου: Ανέλαβε κιόλας καθήκοντα ο νέος οπλίτης γιατρός στην Ψέριμο

Λύθηκε το θέμα που αφορούσε την κάλυψη την θέση του γιατρού στην Ψέριμο καθώς μετά από ενέργειες του Επάρχου Καλύμνου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε νέο γιατρό οπλίτη από την 80 ΑΔΤΕ.

¨Σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ο νέος γιατρός οπλίτης ανέλαβε καθήκοντα στην Ψέριμο και βρίσκεται δίπλα στους ακρίτες που στην πλειοψηφία τους είναι και μεγάλης ηλικίας. Έτσι όλοι μαζί συντονισμένα η περιφέρεια, το επαρχείο μαζί με το υπουργείο εθνικής άμυνας, δώσαμε μία λύση η οποία είναι διπλή. Τόσο για την υγεία των συμπολιτών μας όσο και βεβαίως για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Η Ψέριμος έμεινε χωρίς γιατρό για περίπου ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του προηγούμενου γιατρού. « Εκεί που δεν μπορεί να βρει λύση η πολιτεία, βρίσκει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έπαρχος Καλύμνου μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο.

Παράλληλα ο κ. Μουσελλής αναφέρθηκε στην παρέμβαση που έχει κάνει προς το Υπουργείο Υγείας όπου ζητά δύο καρδιολόγους για το νοσοκομείο Καλύμνου. Επίσης μίλησε για τι εργασίες ανακαίνισης που γίνονται στο δημοτικό σχολείο Ψερίμου από οργανισμό μαζί με ιδιώτες με την ελπίδα σύντομα να χτυπήσει μετά από χρόνια το σχολικό κουδούνι.
« Την Ψέριμο και του κατοίκους της που κυριολεκτικά φυλούν Θερμοπύλες και κάθε μέρα βρίσκονται στις δηλώσεις του γείτονα, πρέπει να τους προσέξουμε και βλέπουμε το νησί με διπλή σημασία».

Σύμφωνα με τον Έπαρχο ενημερώθηκε από την ηγεσία της 80ΑΔΤΕ ότι υπάρχουν διαθέσιμοι περίπου 6 γιατροί και όποτε προκύπτουν τέτοιες ανάγκες θα καλύπτονται.

Σάντυ Λαδικού 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ;

  Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ; Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «ΒτΚ» και Ράδιο Πρώτο η κα. Λίτσα Φτακλάκη θα είναι παρούσα

©2020 radioproto.gr is made with by