Ένωση Ξενοδόχων Κω: Ευχαριστήριο για Σχολείο Τουρισμού

Ένωση Ξενοδόχων Κω: Ευχαριστήριο για Σχολείο Τουρισμού

Το βανάκι του Σχολείου Τουρισμού OnTour έκανε την πρώτη του στάση στο νησί του Ιπποκράτη την Κω, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Kipriotis Village Resort, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Η Δράση Σχολείου Τουρισμού OnTour διοργανώνεται Πανελλαδικά από το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) σε συνεργασία με το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, από το οποίο έχει εμπνευστεί. Οι επιβάτες του όλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο τους, μετέδωσαν τις γνώσεις τους σε 281 συμμετέχοντες, σε μια σειρά από σύγχρονα θέματα που αφορούν το χώρο του Τουρισμού και όχι μόνο.

O κος Γιώργος Κουτσοκώστας Υποδιευθυντής Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ και ο κος Ανδρέας Ζαγάκος Επιχειρηματίας Επισιτισμού και Συνιδρυτής ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με την ομιλία τους: “Γίνε ο Concierge της περιοχής σου”, μας υπέδειξαν τη σπουδαιότητα του να νιώσουμε και να γίνουμε πραγματικοί πρεσβευτές του τόπου μας.

Ο κος Χρήστος Κακαρούγκας Διδάσκων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού και Δημιουργός του TouristikiEkpaideysi.gr, μας επισήμανε το πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος του κόστους μέσω των προτύπων, σε φαγητό και ποτό, μέσα από την ομιλία του: “Cost Control in F&B outlets: Η αξία των προτύπων”.

O κος Δημοσθένης Μπρούσαλης Γενικός Διευθυντής της DASC Branding, εστίασε στο πως ανακαλύπτουμε την ταυτότητα του προορισμού και πως την διαχειριζόμαστε σωστά, μέσα από την ομιλία του: “Ταυτότητα Προορισμού (Destination Branding)” Πού ‘κρύβεται’ το τουριστικό brand μας;

Ο κος Κώστας Καμπάκης Managing Director στην Forestview, μας μίλησε για τις βασικές αρχές του Digital Marketing, το πως μπορούμε να προωθήσουμε την επιχείρηση μας σωστά και ποια η επένδυση που θα χρειαστεί, μέσα από την ομιλία του: “Τουρισμός και Διαδίκτυο” Προσεγγίζοντας τον ψηφιακό ταξιδιώτη.

O κος Χάρης Τζαννής καθηγητής επικοινωνίας της γαστρονομίας στο Metropolitan College, ιδρυτής του Delio Food Hub και συντάκτης γαστρονομίας, μας ενημέρωσε για το τι αναζητούν στην γαστρονομία οι μελλοντικοί μας επισκέπτες, μέσα από την ομιλία του: “Γαστρονομία και Τουρισμός” Η σημασία της τοπικής κουζίνας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

H κα Λία Ζαμπέτογλου Διευθύντρια εκπαίδευσης του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, μας μίλησε για το πως αναγνωρίζουμε και αξιοποιούμε ένα ταλέντο, δημιουργώντας τον αυριανό επαγγελματία, μέσα από την ομιλία της: “Από ταλέντο σε επαγγελματίας” Ο δρόμος των μελλοντικών Star Performers και πως να τους δημιουργήσετε”.

Τέλος ο κος Δημήτρης Σεραφειμίδης, Customer Service Expert και ιδρυτής της CustomerServiceGreece.gr, μας έδειξε πως διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα παράπονα των πελατών μας μέσα από την ομιλία του: “Διαχείριση Παραπόνων και Αντιμετώπιση Δυσκολιών”.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα 3 workshop στις Διαδραστικές Αίθουσες της ANKO Academy Kos, “Tαυτότητα Προορισμού (Destination Branding)” H εικόνα του τόπου στον κόσμο!» από τον κο Δημοσθένη Μπρούσαλη, “Δόμηση στρατηγικής online επικοινωνίας & διαχείριση online reviews” από τον κο Χρήστο Ζαχαράκη και “Σύγχρονο γαστρονομικό μάρκετινγκ: Τι ζητούν σήμερα οι νέοι καταναλωτές” από τον κο Χάρη Τζαννή που παρακολούθησαν συνολικά 81 επαγγελματίες.

Οι παραπάνω ομιλίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος, καθώς ο σύγχρονος τρόπος παρουσίασης αλλά και η διά δράση που χρησιμοποιήθηκε, για πρώτη φορά στο νησί μας σε τέτοια εκδήλωση, έδινε την δυνατότητα στο κοινό να θέτει ερωτήσεις αλλά και να ψηφίζει στα ερωτήματα των εισηγητών.

Η τοπική οργανωτική ομάδα του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΚΩ θα ήθελε να ευχαριστήσει:

· Το προσωπικό του Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Kipriotis Village Resort και τους τεχνικούς.

· Το προσωπικό της ANKO Academy Kos

τους χορηγούς μας :

· AEGEAN

· WORKADU

· ANKO

· ATLANTIKA MARMARI PALACE

· AVANTI

· ΔΗ-ΡΑ-Σ

· ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΩ (ΕΝ.Ε.Π.ΚΩ

· GALATHRIS

· ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

· KIPRIOTIS HOTELS

· KOS PATISSERIE

· KOSMOS RENT A CAR

· MARITINA

· MITSIS HOTELS

· MYRODATI TRAVEL

· MZ GROUP

· NETECO distributor of LANCOM

· NIKIFOROS

· ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ

· HELLENIC RESCUE TEAM

· ΚΩΑΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ

· ΜΕΛΙΣΣΑ

τους χορηγούς επικοινωνίας:

· AEGEAN NEWS

· CITY 93 RADIO

· ΕΚΦΡΑΣΗ RADIO

· KOS VOICE

· KOS NEWS 24

· KOSTODAY.COM

· PROTO RADIO

· ΣΤΑΘΜΟΣ

· ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ

Η βοήθειά τους έκανε εφικτή τη διοργάνωση.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την παρουσιάστρια της εκδήλωσης κα Μαρία Πολίτου, Δημοσιογράφο στην Δημοτική Τηλεόραση της Κω και στους 11 εθελοντές μας που έδωσαν ψυχή στην εκδήλωση:

· Νίκας Δημήτριος

· Αρετή Φλωροπούλου

· Κωνσταντίνα Κουρούπη

· Νατάσσα Σοφού

· Νικόλαος Κλειδόπουλος

· Ειρήνη Χατζηχριστοφή

· Μαριέττα Μουζουράκη

· Δέσποινα Γκέκα

· Κατερίνα Λιαμακέρου

· Ζαχαρένια Λάμπρου

· Βάλια – Ειρήνη Μάλλια

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνα Σβύνου Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ευτέρπη Παπαχρήστου: Αναβάθμιση ποιότητας ζωής με ουσιαστικές παρεμβάσεις 

Ευτέρπη Παπαχρήστου: Αναβάθμιση ποιότητας ζωής με ουσιαστικές παρεμβάσεις  🔺Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας με παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά!🔼Στην #ΔύναμηΑλλαγής, επενδύουμε σε υποδομές και υπηρεσίες

Ενημέρωση

Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη: Για μία Κω που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο 

Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη: Για μία Κω που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο  Με το τρίπτυχο “Διεθνής Παρουσία, Εξωστρέφεια, Πρωτοπορεία”, στοχεύω να δημιουργήσουμε μια Κω

©2020 radioproto.gr