Ένωση Γιατρών Λέρου: Χωρίς παθολόγο το νοσοκομείο Λέρου

Share This Post

Ένωση Γιατρών Λέρου: Χωρίς παθολόγο το νοσοκομείο Λέρου

Το Δ.Σ Ένωσης καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για πολλοστή φορά να δώσει λύση στο πρόβλημα της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Λέρου.

Εδώ και ένα χρόνο στην κλινική υπηρετεί μια μοναδική γιατρός παθολόγος, η οποία επιπλέον συνταξιοδοτείται τον Δεκέμβριο. Εξαιτίας οφειλόμενων κανονικών αδειών της γιατρού, τις περισσότερες ημέρες του μηνά δεν υπάρχει παθολόγος με ό,τι αυτό συνεπάγεται . Ο Υπουργός Υγείας και η Κυβέρνηση ας αφήσουν τα παραμύθια και την προσπάθεια πλήρους επικοινωνιακής μεταστροφής της πραγματικότητας, για δήθεν οχυρωμένο σύστημα υγείας. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από το αναφερόμενο, παθολογική κλινική να λειτουργεί στον αυτόματο δεν υπάρχει.

Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι το νοσοκομείο Λέρου εξυπηρετεί υγειονομικά εκτός από τους κατοίκους, το κέντρο ταυτοποίησης υποδοχής με 1500 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες , τους νοσηλευόμενους του ψυχιατρικού τομέα και τους κατοίκους των γύρω μικρότερων νησιών.

Το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας υγείας από τις κυβερνήσεις, η κατάντια του νοσοκομείου Λέρου εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό και άλλο προσωπικό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αποκορύφωμα, εν μέσω πανδημίας η παθολογική κλινική δεν θα έχει παθολόγο από 1/9/2020 έως και 19/9/2020 και από ο,τι προβλέπεται για πολλά άλλα μεγάλα διαστήματα.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου υγείας να δώσει άμεση μόνιμη λύση .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by