Ένα σημαντικό έργο, που αναβαθμίζει τις λιμενικές υποδομές της Καλύμνου

Ένα σημαντικό έργο, που αναβαθμίζει τις λιμενικές υποδομές της Καλύμνου

Μια σημαντική εξέλιξη για ένα λιμενικό έργο, μείζονος σημασίας, στην Κάλυμνο.

Με έγγραφη ενημέρωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, αναφέρεται ότι το έργο κατασκευής μιας νέας αποβάθρας εξωτερικά του λιμανιού της Καλύμνου, δρομολογείται.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκε το σχετικό έντυπο εξειδίκευσης για χρηματοδότηση του έργου,  προϋπολογισμού 11.945.000 ευρώ.

Μετά την 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης της σχετικής πρόσκλησης, προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία της  υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης από τον Φορέα Διαχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας με παρέμβασή του, είχε ζητήσει την ένταξη του έργου είτε στο ΕΣΠΑ είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τονίζοντας ότι οι λιμενικές υποδομές στην Κάλυμνο χρήζουν αναβάθμισης προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν αναπτυξιακούς στόχους, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός και η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Το συγκεκριμένο έργο, προβλέπει τη δημιουργία δύο θέσεων πλαγιοδέτησης, ενός φορτηγού και ενός τουριστικού πλοίου, αλλά και μία θέση πρυμνοδέτησης ενός μεγάλου επιβατηγού και οχηματαγωγού πλοίου.

Η νέα λιμενική εγκατάσταση θα δημιουργηθεί εξωτερικά του λιμανιού, πάνω στον ήδη υφιστάμενο προσήνεμο μόλο

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega” 

– Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega”  Την υπόθεση του

Πολιτική

Ν. Δένδιας: 13 νησιά του Αιγαίου (ανάμεσά τους και η Κως) στην 1η φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων

Ν. Δένδιας: 13 νησιά του Αιγαίου (ανάμεσά τους και η Κως) στην 1η φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων Πηγή: www.vimatisko.gr Στόχος μας είναι

©2020 radioproto.gr