Έκθεση Εικαστικών και Φωτογραφίας ασυνόδευτων ανηλίκων, με πρωτοβουλία της Μονάδας Ένταξης & Υποστήριξης, της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΕΓΠΑΑ) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Έκθεση Εικαστικών και Φωτογραφίας ασυνόδευτων ανηλίκων, με πρωτοβουλία της Μονάδας Ένταξης & Υποστήριξης, της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΕΓΠΑΑ) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Η έκθεση «Ταξιδεύοντας» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Μονάδας Ένταξης & Υποστήριξης, της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΕΓΠΑΑ) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων των οργανώσεων Άρσις, ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων Θεσσαλονίκης, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και του 5ου εργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. .

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά με τα έργα τους 48 παιδιά από διαφορετικές χώρες καταγωγής (Αφγανιστάν, Συρία, Πακιστάν, Νιγηρία, Ιράκ, Σιέρα Λεόνε, Αίγυπτος) που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που εποπτεύονται από την Ειδική Γραμματεία. Μέσα από τα έργα τους τα παιδιά αποτυπώνουν τις επιθυμίες, τα όνειρα τους για το μέλλον, καθώς και τις εμπειρίες που απέκτησαν μέσα από το ταξίδι τους, ξεκινώντας από την χώρα καταγωγής με προορισμό μια νέα ζωή.

Το έργο της αφίσας αποτελεί δημιουργία του μικρού Αρσαλάν, ο οποίος μέσω της τέχνης αφηγείται την σημασία της γνώσης και της εκπαίδευσης για τα επόμενα βήματα της ζωής του.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα «Δράση» στον 1ο όροφο του ιστορικού κτηρίου της Χ.Α.Ν.Θ, επί της πλατείας Χ.Α.Ν.Θ, και θα δέχεται επισκέψεις από το κοινό, από το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 έως τις 13 Μαΐου και ώρες 9.00-14.00.

Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EUAA), με χορηγό επικοινωνίας το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 18.00 έως 20.00.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr