“Άξιζαν έπαινο όχι επίπληξη” δηλώνει η Ένωση Αστυνομικών για το περιστατικό με τη λακκούβα – Τι απαντά η Περιφέρεια 

“Άξιζαν έπαινο όχι επίπληξη” δηλώνει η Ένωση Αστυνομικών για το περιστατικό με τη λακκούβα – Τι απαντά η Περιφέρεια 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων απέστειλε γραπτώς την θέση της σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ αστυνομικών της τροχαίας και του Περιφερειάρχη μετά από την επιτόπου επισκευή λακκούβας στον επαρχιακό δρόμο από αστυνομικούς. 

Η Ένωση αναφέρει αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου, έλαβε γνώση της ανάρτησης του Κ. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για το περιστατικό στην Επαρχιακή οδό Κω – Κεφάλου, κατά το οποίο αστυνομικοί της Ενώσεώς μας επιχειρούν να κλείσουν μια λακκούβα η οποία ήταν επικίνδυνη για τα οχήματα και τους χρήστες της οδού.

Ιδίως για τα δίκυκλα. Το περιστατικό ερμηνεύθηκε από τον κ. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου ως πράξη αυτοδικίας, δηλαδή μια ποινικά κολάσιμη για τους αστυνομικούς συμπεριφορά, που καμιά σχέση δεν έχει με την περίπτωση.

Πρόθεσή τους ήταν να αποσοβήσουν την επέλευση νέου σοβαρότερου ατυχήματος, από τα πολλά που είχαν προηγηθεί στο σημείο, εξαιτίας αυτής της λακκούβας.

Τα όσα περί αυτοδικίας αναφέρονται στην ανάρτηση του, αποτελούν μια λαθεμένη εκτίμηση της κατάστασης, αφού όχι μόνο δεν πρόκειται για αυτοδικία αλλά για μια περίπτωση καταστάσεως ανάγκης στην οποία οι αστυνομικοί, όφειλαν να ενεργήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο. Ο οδηγός διερχόμενης μπετονιέρας, βλέποντας τους αστυνομικούς να έχουν επιληφθεί περιστατικού εκτροπής οχημάτων εξαιτίας της λακκούβας, πρότεινε και αυτοί αποδέχθηκαν, να τοποθετήσουν λίγο μπετόν και να κλείσουν πρόσκαιρα αυτήν.

Ήταν η πλέον ενδεδειγμένη για την περίσταση ενέργεια, για την οποία όχι μόνο δεν έπρεπε να δεχθούν τις επιπλήξεις του, αλλά άξιζαν μάλλον τον έπαινο για την πράξη τους. Ίσως δεν γνώριζε ότι στο αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, δύο τουλάχιστον οχήματα που έπεσαν σε αυτήν, είχαν φθορές στα ελαστικά τους που τα ανάγκασε να εκτραπούν από την πορεία τους και να ακινητοποιηθούν στην άκρη της οδού, καλώντας την αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος.

Αν στην συγκεκριμένη λακκούβα έπεφτε ένας μοτοσικλετιστής, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ σοβαρότερα. Αυτό προσπάθησαν να προλάβουν και όχι να διανθίσουν τις πλημμέλειες της οδού, ή να αυτοπροβάλουν τους εαυτούς τους ως ήρωες, όπως άδικα τους κατηγορεί.

Βρέθηκαν σε μια κατάσταση ανάγκης, όπου έπρεπε να δράσουν ως έχουν υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, τιμώντας την στολή και τον όρκο τους.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι άδικη για αυτούς, αφού πρόκειται για έμπειρους αστυνομικούς που η διαδρομή τους δεν επιτρέπει να δοθεί στο συμβάν άλλη ανάγνωση από αυτήν που παραπάνω αναφέρεται.

Χωρίς καμιά διάθεση αντιδικίας θεωρούμε ότι έχει παρεξηγηθεί από τον Κ. Περιφερειάρχη η συμπεριφορά των συναδέλφων μας, οι οποίοι ουδόλως επιδίωκαν κάτι περισσότερο από το να υπερασπιστούν την ασφάλεια των χρηστών της οδού.

Άμεση ήταν και η απάντηση της Περιφέρειας . Δείτε την παρακάτω:

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται με σεβασμό απέναντι στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία στηρίζει με όλους του δυνατούς τρόπους, από την αγορά περιπολικών οχημάτων και ατομικού εξοπλισμού, μέχρι την φιλοξενία αστυνομικών δομών σε δικά της κτήρια και τη συντήρηση κτηρίων της με ίδιους πόρους.

Το ατυχές περιστατικό, το οποίο έτυχε εκούσιας ή ακούσιας εκμετάλλευσης, στέλνει ένα λάθος μήνυμα, το οποίο προσβάλλει, ακυρώνει και ευτελίζει τη δουλειά, όχι μόνο των πολιτικών, όπως ενδεχομένως κάποιοι τρίτοι θα ήθελαν, αλλά κυρίως δημοσίων λειτουργών του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο, στο ακέραιο εκτέλεσε το καθήκον του.

Με την επισήμανση ότι, ούτε στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ζήτημα της εκτέλεσης της όποιας πρωτοβουλίας των συναδέλφων τους, χωρίς το παραμικρό προβλεπόμενο μέτρο σήμανσης οδικής ασφάλειας, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς, κλείνουμε τον κύκλο του δημοσίου διαλόγου περί μιας «πρωτοβουλίας» την οποία συνέθεσαν δεκάδες πρωτοφανείς συμπτώσεις.

Όλα τα παραπάνω ήταν απολύτως σαφή στην ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για όποιον ήθελε να τα διαβάσει και να τα δει στη σωστή τους διάσταση.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Festival

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Στην πλατεία Ανταγόρα θα «χτυπά η καρδιά» του μπάσκετ για το πενθήμερο αφού από αύριο μέχρι και την

©2020 radioproto.gr