Άθλιες οι συνθήκες διαμονής για τους αστυνομικούς στα νησιά

Άθλιες οι συνθήκες διαμονής για τους αστυνομικούς στα νησιά

Πηγή: www.vimatisko.gr

Ηασφυξία που επικρατεί στα… κοσμικά νησιά λόγω της έλλειψης οικονομικών καταλυμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πλήττει και την Αστυνομία.

Και αυτό διότι η εκτόξευση των τιμών για τη στέγη, σε συνδυασμό με την «έκρηξη» του κόστους ζωής, δημιουργεί προβλήματα διαβίωσης στους δόκιμους αστυνομικούς που καλούνται να υπηρετήσουν στους τουριστικούς προορισμούς που πλημμυρίζουν από κόσμο και συνεπώς έχουν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.

Ίσως το πιο ενδεικτικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η διαμονή 10 δόκιμων αστυφυλάκων μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο στη Σαντορίνη, το οποίο διαθέτει μόλις μία τουαλέτα. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, σχολίασε σκωπτικά: «Διαμονή δοκίμων αστυφυλάκων στην «κοσμοπολίτικη» Σαντορίνη. Δέκα άτομα με μία τουαλέτα. Ακόμα και η ντροπή ντράπηκε. Οι υπεύθυνοι πότε;».

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται σε Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη, όπως και σε άλλα νησιά που πλημμυρίζουν το καλοκαίρι από τουρίστες και έχουν ανάγκη για αστυνομική παρουσία. Πρόκειται για προορισμούς στους οποίους από εδώ και πέρα -λόγω τουριστικής περιόδου- ένα απλό δωμάτιο κοστίζει κατά μέσο όρο πάνω από 100 ευρώ.

Πολλές φορές γίνεται προσπάθεια να βρεθούν λύσεις μέσα από τη συνεργασία με αρμόδιους φορείς ή επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να «βάλουν πλάτη», εντούτοις οι προσπάθειες δεν τελεσφορούν πάντα. Για τους δόκιμους αστυνομικούς που θα βρεθούν φέτος στους δημοφιλείς προορισμούς για να εκτελέσουν υπηρεσία, το πρόβλημα μεγεθύνεται από την ακρίβεια. Και αυτό διότι, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, καλούνται να τα βγάλουν πέρα λαμβάνοντας κάθε μήνα ένα ποσό που μαζί με τα πενθήμερα και τα νυχτερινά δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά καλούνται να ζήσουν σε ένα περιβάλλον όπου οι τιμές είναι τουλάχιστον «τσουχτερές».

Ανάλογα ασφυκτική θα είναι η κατάσταση και για τους αστυνομικούς που θα κληθούν να αποσπαστούν φέτος στα νησιά για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες λόγω τουρισμού. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Κορομηλάς από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής εξηγεί στο iEidiseis ότι «εικόνες όπως αυτές με τους 10 δόκιμους συναδέλφους μου στοιβαγμένους σε ένα δωμάτιο με μία τουαλέτα στη Σαντορίνη πλήττουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας και γι’ αυτό δεν πρέπει να επαναληφθούν. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη από τη στιγμή που τους στέλνει να εκτελέσουν εκεί υπηρεσία να τους παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και διαβίωσης.

Οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι, δεν πηγαίνουν στα νησιά για διακοπές. Γενικά ίσως θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να βρεθεί μία μόνιμη λύση στο πρόβλημα, το οποίο χρόνο με το χρόνο γίνεται μεγαλύτερο λόγω της αύξησης του τουρισμού στη χώρα μας. Η ασφάλεια των προορισμών μη ξεχνάτε ότι είναι ένα από τα κριτήρια βάσει των οποίων ένας τουρίστας επιλέγει που θα κάνει τις διακοπές του».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr